StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPotvrđena velika transakcija

Sjednica Upravnog vijeća Hanfe: Tankerskoj plovidbi odobrena objava ponude za preuzimanje Atlantske plovidbe

Piše DV
10. siječnja 2024. - 16:33

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je na danas održanoj sjednici donijelo rješenje kojim se odobrava zahtjev društvu Tankerska plovidba iz Zadra objavljivanje ponude za preuzimanje društva Atlantska plovidba iz Dubrovnika. Cijena koju se Tankerska plovidba u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 53,60 eura za redovnu dionicu društva.

image

Atlantska plovidba

Ap/

Prema provedenoj analizi trgovanja te potvrdi Zagrebačke burze o prosječnoj cijeni dionica Atlantske plovidbe utvrđeno je da je ponuđena cijena u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničarskih društava. 

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 27. listopada 2023., jer je u procesu dokapitalizacije Tankerska plovidba kupila dodatnih 683.501 redovnih dionica Atlantske plovidbe. Time je s ukupno 39,10 posto udjela u temeljnom kapitalu i 39,19 posto dionica s pravom glasa postala najveći dioničar Atlantske plovidbe. Prije dokapitalizacije Tankerska plovidba već je bila vlasnik 6,45% redovnih dionica s pravom glasa Atlantske plovidbe, navodi se na stranicama Hanfe.

Ujedno Hanfa je donijela i odluku o mirovinskom društvu koje je za svaku kategoriju obveznih mirovinskih fondova ostvarilo najveći prinos prilagođen riziku u prethodne tri godine. Riječ je o posebnom izračunu prema Pravilniku Regosa, a određuje kako se u sljedećih godinu dana raspoređuju novi osiguranici koji u predviđenom roku neće sami odabrati u koji obvezni mirovinski fond žele ulagati. Petina takvih osiguranika prema ovoj odluci bit će ovoga puta dodijeljena Raiffeisen društvu za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, navodi Hanfa.

 

30. travanj 2024 18:04