StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAKON NAJAVE DA ĆE O VLADINOJ PONUDI ODLUČIVATI SAMO SINDIKALNE VOĐE

Sindikat Preporod o referendumu:Jadna je svaka organizacija koju može ugroziti izjašnjavanje njenih članova

Piše PSD.
2. prosinca 2019. - 11:48
Učitelji i danas štrajkaju, a kada će učenici ponovno sjesti u školske klupe, najvjerojatnije će se doznati nakon još jednog sastanka premijera Andreja Plenkovića s vođama obrazovnih sindikata koji će se održati za nekoliko sati.
Čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić najavio je jutros kako će Sindikat hrvatskih učitelja i sindikat srednjih škola danas imati sastanke svojih središnjih sindikalno-političkih tijela i oni će donijeti odluku o ponudi te da se neće više odlučivati na referendumu svih članova jer je referendum sve rekao. Komentar ovih izjava smo zatražili u Sindikatu Preporod:
- Sindikat Preporod je jedan od prvih sindikata u sustavu javnih službi koji je uveo standard propitivanja svog članstva po svim važnim pitanjima za njegov boljitak. Mi u Preporodu smatramo da je jadna svaka ona organizacija koju može ugroziti izjašnjavanje njenih članova o pitanju koje se na te članove izravno odnosi, stoga ćemo na tom standardu ustrajati i dalje.
Posljedica je to naše dosljednosti i opredjeljenja da nam je, kada su u pitanju najvažnija pitanja koja se odnose na naše članove, njihova volja ispred volje tijela ili predsjednika sindikata. Izjašnjavanjem, naših kolegica i kolega, mi u Sindikatu Preporod, najvećem sindikatu na području naše županije pokazujemo svoju dosljednost i demokratičnost, a u daljnjem nastavku pregovora i sudjelovanjem u štrajku borbenost i ustrajnost u nastojanju da izborimo plaće primjerene složenosti i važnosti posla koji obavljamo - naveo je Antun Vidak, međužupanijski povjerenik Sindikata Preporod. mrk
24. travanj 2024 18:34