StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIJE UTAKMICE

Šest pozitivnih među testiranima, ministar Beroš: Ovo je dokaz da je brzo antigensko testiranje itekako potrebno

Piše Ivica Marković/SD
14. studenog 2021. - 13:45

- Danas do 13 sati, do dva sata prije početka utakmice Hrvatska - Rusija na Poljudu, među 300 osoba koje su na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije podvrgnute antigenskom testiranju njih šestero je bilo pozitivno i nije im dopušten odlazak na utakmicu. Oni nisu dobili Covid potvrdu, poslani su kući, moraju se javiti svojim obiteljskim liječnicima i sutra (ponedjeljak) doći na PCR test, rekla nam je doc. dr. sc. Željka Karin, ravnateljica "Higijenskog".

Od ukupne brojke dva posto testiranih na NZJZ je bilo pozitivno.

image
Ante Cizmic/Cropix

Brzo antigensko testiranje je dobro, jer se na ovaj način nalaze pozitivni, koji su asimptomatski slučajevi i od kojih mnogi i ne znaju da su oboljeli od Covida. No, kakva je situacija bila jučer kod privatnika koji su obavljali brzi antigenski test ne znamo. Naime, privatnici su dužni svakog pozitivnog navijača ili osobu upisati u aplikaciju u kojoj se može vidjeti da je pozitivan.

Kako su se antigenski testovi prije utakmice radili po raznim birtijama, restoranima, autobusnim kolodvorima, nismo uspjeli saznati je li bilo pozitivnih.

image
Ante Cizmic/Cropix

- Ovo je dokaz da je brzo antigensko testiranje itekako potrebno. Naime, tih šest ljudi, da je kojim slučajem došlo na utakmicu, moglo je tamo dalje širiti virus i na taj način zaraziti još podosta ljudi, kratko nam je komentirao izv. prof. dr. sc. Vili Beroš ministar zdravstva RH.

Ivica MARKOVIĆ

25. travanj 2024 19:25