StoryEditor
Hrvatska i svijetmandat obilježile kritike i svađe

Šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić podnio ostavku: ‘Nemojte sada, sutra ću sve objasniti!‘ Razlog zbog kojeg odlazi nije teško dokučiti...

Piše Hrvoje Prnjak
25. studenog 2021. - 16:54

- Sutra ću sve objasniti. Ne mogu sada jer sam na sastanku - ponovio je danas nekoliko puta u kratkom telefonskom razgovoru za Jutarnji list dosadašnji prvi čovjek Fonda za obnovu Damir Vanđelić koji je, neslužbeno doznaje Jutarnji list, podnio ostavku.

Zasad nisu poznati konkretni razlozi njegova odlaska, međutim njegov mandat na čelu te institucije obilježili su javni verbalni sukobi s ministrom graditeljstva Darkom Horvatom te brojne kritike zbog sporosti kojom se odvija sama obnova nakon potresa.

- Nemojte sada, sutra - govorio je Vanđelić koji je za sutra sazvao konferenciju za novinare na kojoj, kako su naveli u pozivu, stoji da će "predstaviti redovito izvješće o radu Fonda za obnovu te da će uz njega govoriti i dr.sc. Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva te Martina Puljko iz tvrtke GDI".

Iz izvora bliskog Vanđeliću poručuje se kako njegova ostavka na mjesto šefa Fonda za obnovu nije zbog sukoba s ministrom Horvatom već je, kažu, "kad je dolazio najavio da će ostati dok ne postavi sustav na noge".

Vanđeliću bliski izvori poručuju da je Vanđelić "postavio sustav te ide dalje".

- Ali sutra će još sve detaljno objasniti - dodaju.

Na upite reporterke N1 televizije, Vanđelić je poslao poruku u kojoj piše: “Oprostite, ne mogu sada razgovarati”, ali ta je kuća dobila neslužbenu potvrdu da je informacija koju je ranije objavio Jutarnji list točna.

Za sutra je planirana konferencija za medija na kojoj će se predstaviti redovito izvješće o radu Fonda za obnovu, a na njoj će govoriti Vuk Vuković i Martina Puljko.

item - id = 1146062
related id = 0 -> 1146222
related id = 1 -> 1146041
05. prosinac 2021 10:26