StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBEZ MILOSTI |

SAD JE BILO DOSTA! Predsjednik Jakobušić nakon Gorice kreće u veliko pospremanje poljudske svlačionice

Piše Jurica Radić/Sportske novosti
14. prosinca 2020. - 15:46
Kako je Hajduku uspjelo odigrati najlošiju utakmicu sezone upravo u Varaždinu? Zašto su Bijeli pali u dvoboju protiv momčadi koja je u zadnjih deset utakmica uzela tek dva boda i shodno tim rezultatima promijenila trenera?

Nije dvojbeno da vratar Posavec snosi najveći dio odgovornosti, ali gotovo kompletna momčad djelovala je potpuno dekoncentrirano. Poglavito obrana. Vušković i Dimitrovkao da su prvi put izašli zajedno na teren, Jakoliš sukrivac kod prvog i četvrtog zgoditka, zatim Nejašmić pored kojeg se “prošetao” Daničić za prvi pogodak, pa Jurić kojeg je lakoćom nadskočio Grgec za drugi zgoditak, Dolček koji kasni u zatvaranju Ivana Posavca kod otvaranja serije pogodaka domaćina...

Elementarne pogreške

Toliko elementarnih pogrešaka u postavljanju, toliko dekoncentracije i izgubljenih dvoboja da se čovjek zaista zapita koliko je dubok problem momčadi Hajduka, donosi 

- Šokiran sam kako smo izgubili, ovo je neoprostivo - kazao je razočarani Boro Primoracnakon poraza u Varaždinu.

Treći trener Hajduka u kalendarskoj 2020. godini suočava se s istim problemima i razočaranjima u izvedbi dobro plaćene momčadi iskusnih pojedinaca. Igor Tudor je uzeo Bijele na drugom mjestu, spustio ih do petog, a u tom rezultatskom sunovratu upisao je Varaždin kao najlošiju utakmicu svog osmomjesečnog mandata. Varaždin je s Toplakomna klupi trijumfalno prošao Poljudom sredinom lipnja, na poluvremenu su Varaždinci vodili 3:0, a na kraju su slavili s konačnih 3:2. U međuvremenu je Vukas gubio od Šibenika i Istre, da bi se Primorac suočio s identičnim problemom protiv istog suparnika kao i Tudor. Nije sramota izgubiti, ali je deprimirajuće biti poražen kao Hajduk u Varaždinu prošle subote. No, barem je slika kristalno čista.

Kada promijeniš tri trenera, a rezultat ostaje isti, onda je jasno da je igrački kadar tema za zimsku stanku. Dok ne završi jesen, neće biti nikakvih reakcija predsjednika Jakobušića, ali od sljedećeg ponedjeljka kreće analiza i, dakako, filtriranje kadra. Hajduk će u proljeće ući bitno drukčiji, tko će ostati u svlačionici odlučit će Jakobušić i Primorac. Dok ne dođe novi trener...

Dio krivnje

Međutim, glede varaždinske utakmice i Hajdukov trener mora preuzeti svoj dio krivice. Premda je Primorac šokiran, razvidno je kako je na poluvremenu shvatio pogrešku izbora startne postave. Jradi i Brnić na krilima, Nejašmić u sredini s Jurićem, a Jakoliš i Dolček na bekovima. Od pet otvorenih pitanja koje smo naglasili pred Varaždin, tri postavke je Primorac korigirao na poluvremenu.

Izvadio je Brnića i Nejašmića, povukao Jradija u sredinu, a Gyurcsu i Jairu povjerio njihove pozicije. Drugo poluvrijeme je bilo bitno bolje, ali nedovoljno makar za remi. Pritom čudno zvuči da je i Primorac šokiran, jer kada je trener tako neugodno iznenađen, pitanje je što se prijelomno dogodilo s njegovom momčadi u Varaždinu. Igračka nekvaliteta ili slab pristup, posebno u startu utakmice?

Što god da se dogodilo, za Hajduk bi u konačnici ipak i poraz iz Varaždina mogao donijeti nešto dobroga. Kako nam reče jedan navijač Bijelih, koji nas je netom po završetku utakmice nazvao iz Posušja s prijedlogom “nazovite matematičara Miluna da izračuna kolika je vjerojatnost pogriješiti u gotovo svim pojačanjima zadnjih godina”, tako je i Jakobušiću jasno da neće pogriješiti bez obzira s kim krene u promjeni igračkog kadra.

Ako je do Varaždina imao nekih dvojbi, Jakobušić više nema razloga čekati. Veliko pospremanje svlačionice kreće nakon utakmice sa Goricom!
26. travanj 2024 02:34