StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPLINSKA AFERA

Sabor nastavio zasjedanje, traži se testiranje zastupnika na alkohol i droge, prozivaju se gay političari, a opomenu dobio i Mato Franković!

Piše Hina, dv
22. srpnja 2023. - 10:31

Hrvatski sabor u subotu je nastavio izvanrednu sjednicu započetu u petak, a koju je sazvao predsjednik Republike Zoran Milanović na zahtjev oporbe s raspravom u plinskoj aferi u HEP-u, uz zahtjev da se Vlada obveže da u roku od 15 dana utvrdi tko je odgovoran u aferi "plin za cent". O toj je temi u petak raspravljao Odbor za gospodarstvo i predloženi zaključak odbijen je većinom glasova.

Nešto više od 16 sati trajala je saborska rasprava o zaključku koji je za izvanrednu sjednicu predložio predsjednik Republike Zoran Milanović a vezano za funkcioniranje sudbene vlasti, započela je u petak ujutro a završila u drugom satu subote. Tijekom maratonske rasprave oporba je navodila kako je Vlada udovoljila sucima i liječnicima, a pravosudne službenice ignorira. Isticala je da rade za mizerne plaće od kojih ne mogu živjeti, a da premijer Andrej Plenković "trenira strogoću na najslabijima, gazi žene u štrajku, da ga nije briga". Tvrde da je pravosuđe paralizirano, pravna država ne funkcionira, imamo ustavnu krizu i stanje je izvanredno.

image

Hrvatski Sabor

Damjan Tadic/Cropix

Drugi dan zasjedanja krenuo je zahtjevima za stanku, međusobnim uvredama i nizom opomena, a jednu je dobio i Mato Franković (HDZ) inače dubrovački gradonačelnik. Franković je u ime HDZ također zatražio stanku. -Za vrijeme tehničke vlade vaš ministar je PPD-ov projekt hrio proglasiti strateškim- poručio je Mostovim zastupnicima i dobio opomenu zbog replik, donosi N1. I Marijan Pavliček je u ime Suverenista također zatražio stanku naglasivši da je Hrvatska u izvanrednom stanju, dok je zastupnik Daniel Spajić ustvrdio kako se u Hrvatskoj najviše isplati biti gay političar jer onda sve možete. - U Sabor treba uvesti alkotest i test na narkotike jer se od ovog radi kokošinjac - rekao je i dobio opomenu.

27. travanj 2024 19:33