StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHITNA INTERVENCIJA

Sablasno prazna garaža centra ‘Joker‘ u Splitu: planuo je stroj u praonici rublja, još uvijek ima dima. Pogledajte video

Piše Katarina Marić Banje/sd
16. listopada 2023. - 18:28

Iz splitske policije saznajemo kako će tijekom jutra provest očevid u garaži Prodajnog centra Joker gdje je izbio požar.

- Izvjetravanje je u tijeku, mogu vam samo potvrditi da je požar uzbio u podrumskom prostoru.  Nemamo informacije da ima ozlijeđenih - saznajemo od dežurnog policijskog službenika malo prije 20 sati, piše Slobodna Dalmacija.

Uznemireni građani javili su oko 18 sati kako je izbio požar u garaži Prodajnog centra Joker. Brojna vozila su zakrčila prilaz centru jer se u garažu nije smjelo ulaziti.

Prema neslužbenim informacijama zapalio se jedan od strojeva praonice rublja koja ima svoje prostorije u navedenoj garaži. Naravno točne okolnosti će utvrditi tek očevid.

Dojavu je policija dobila oko 18.30 sati kada su im javili da je došlo do dimljenja u objektu u podrumu centra. Vatrogasci su odmah stigli na mjesto događaja s jednim vozilom. Požurili smo do ‘Jokera‘.

image

Požar u garaži shopping centra Joker

Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix

Kako smo vidjeli na mjestu događaja, vozila neometano izlaze iz garaže, ali nikoga se ne pušta u nju, već se vozače upućuje desno, na parking. Na mjestu događaja su, uz vatrogasce, i pripadnici osiguranja prodajnog centra te policijski službenici.

POGLEDAJTE VIDEO 1:

Zasad se oko ‘Jokera‘ ne uočavaju veći znakovi panike, samo su posjetitelji zabrinuti, pitajući se što se događa. S unutrašnje strane centra, kroz ulaz za pješake dolazimo u garažu koja je sablasno prazna.

U njoj je ostalo jedva dvadesetak automobila, a primjećujemo kako u autopraonici u dnu garaže nema nikoga od djelatnika ni mušterija. Očito su svi morali izaći iz prostora garaže.

Kako s unutrašnje strane garaže prilazimo izlazu za vozila sve jače se osjeća miris paljevine i primjećuje dim kako lebdi u zraku. Po jačini mirisa jasno je kako je dim bio gušći, a nakon brze intervencije hitnih službi ostali su samo zaostaci koji je teško potpuno ukloniti.

POGLEDAJTE VIDEO 2:

Nailazimo na vozača koji ide prema Audiju, BiH registarskih oznaka.

- Što se ovo događa, čuje se miris da nešto gori i vidim dim tamo prema ulazu. Čuje se i ovaj zvuk kao neki veliki generator da radi, uši probija. Smijem li ja sjest u automobil i izaći? - pita jer nitko nije posjetitelje centra informirao što se događa 

Nakon što je saznao da je izlaz slobodan sjeo je u svoj Audi i otišao. I ostala vozila polako napuštaju garažu, kako koji vozač obavi što ima u centru jer nije bilo obavijesti putem razglasa o obveznom napuštanju podzemnog prostora.

image

Požar u garaži shopping centra Joker

Božidar Vukičević/Cropix
image

Split, 161023.
Pozar u garazi shopping centra Joker. Na terenu su vatrogasci i policija.
Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image

Požar u garaži shopping centra Joker

Božidar Vukičević/Cropix
28. travanj 2024 05:39