StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSEZONSKA BAZA

Ryanair uvodi trinaest redovnih linija prema Dubrovniku. Evo gdje ćete sve moći putovati

Piše croatianaviation
28. studenog 2023. - 22:00

Irski Ryanair će 29. studenog u Dubrovniku održati press konferenciju na kojoj će najaviti otvaranje svoje sezonske baze u dubrovačkoj zračnoj luci, trećoj u Hrvatskoj nakon Zadra i Zagreba.

Kako neslužbeno doznaje Croatianaviation, Ryanair će najaviti uvođenje još 13 redovnih linija koje će krenuti s prometovanjem već s početkom travnja, odnosno s početkom ljetnog reda letenja sljedeće godine. Uz dvije postojeće linije prema Beču i Dublinu na kojima Ryanair već prometuje sezonski, u ljetnim mjesecima, očekuje se uvođenje sljedećih linija:

Dubrovnik – Berlin,

Dubrovnik – Karlsurhe,

Dubrovnik – Krakow,

Dubrovnik – London Stansted,

Dubrovnik – Memmingen,

Dubrovnik – Milano Bergamo,

Dubrovnik – Manchester,

Dubrovnik – Paris Beauvais,

Dubrovnik – Poznan,

Dubrovnik – Rim Fiumicino,

Dubrovnik – Stockholm Arlanda,

Dubrovnik – Weeze,

Dubrovnik – Wroclaw.

Kako neslužbeno doznaje Croatianaviation, osim Ryanairovih zrakoplova, na određenim će linijama prometovati i zrakoplovi tvrtke kćerke Buzz, kao što, primjerice, u Zagrebu na linijama Ryanaira veći dio prometa obavljaju zrakoplovi Laude.

Važan je ovo iskorak za dubrovačku zračnu luku koji će donijeti značajan rast broja putnika s obzirom na obujam najavljenih novih linija i rotacija na istima, no o detaljima ćemo izvjestiti naknadno, nakon održavanja press konferencije.

01. svibanj 2024 10:50