StoryEditor
Hrvatska i svijetZVUČI NEVJEROJATNO

Ruski vojnici Ukrajincima prodaju svoje tenkove! Evo koja im je cijena na ratištu

Piše dv
23. ožujka 2022. - 09:10

Viktor Andrusiv, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, na društvenim mrežama je objavio da se još jedan ruski vojnik svojevoljno predao Oružanim snagama Ukrajine.

Andrusiv je naveo da ukrajinske vlasti rade na otkrivanju brojeva mobilnih telefona ukrajinskih operatera koje koriste ruski vojnici, te im šalju poruke s pozivima i uputstvima za predaju. Uputstva uključuju i pozive na predaju vojne opreme. Kao rezultat ovih napora, kako je naveo Andrusiv, jedan ruski vojnik se predao dovezavši i tenk kojim je upravljao, piše Sky News.

“Jedan ruski vojnik je u zamjenu za nagradu predao tenk. Prije nekoliko dana nazvao nas je Miša. Date su mu detaljne upute gdje da ode i došao je. Bespilotnim letjelicama je utvrđeno da nije zasjeda. Nakon toga se predao specijalnim snagama”, naveo je Andrusiv u objavi.

Nakon predaje ruski vojnik je izjavio da je ostao sam u tenku te da su ostali članovi posade napustili front.

Andrusiv je naveo i da će ruskom vojniku koji se predao zajedno s tenkom biti isplaćena naknada od 10.000 dolara te da će imati mogućnost stjecanja državljanstva Ukrajine nakon rata, donosi Slobodna Dalmacija. 

04. srpanj 2022 10:21