StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKijev bez komentara

Rusi tvrde da su Ukrajinci opet dronovima gađali Moskvu; pogođena poslovna zgrada: ‘Osujetili smo njihov napad...‘

Piše Hina
24. srpnja 2023. - 06:44

U napadima dronovima na Moskvu pogođene su dvije nestambene zgrade u Moskvi u ponedjeljak ujutro u 4 sata, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Telegramu, javlja CNN, prenosi Jutarnji list.

Sobjanin tvrdi da nije bilo ozbiljne štete niti žrtava u napadu.

Ministarstvo obrane Ruske Federacije je ustvrdilo da su dvije ukrajinske bespilotne letjelice ‘potisnute‘ i ‘srušene‘ u Moskvi.

- U ponedjeljak u 4 sata ujutro spriječen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad s dvije bespilotne letjelice na objekte na teritoriju Moskve. Potisnute su sredstvima elektroničkog ratovanja i potisnute, dodalo je ministarstvo.

Prema Tassu, dron je pogodio visoku poslovnu zgradu na aveniji Lukačevaa, a na Aveniji Komsomolski su pronađeni ostaci drona.

Podsjetimo, zadnji napad dronom na Moskvu dogodio se 3. svibnja nekoliko dana uoči Dana pobjede. Ruski dužnosnici su tada priopćili da su presreli i uništili dronove prije nego što su mogli napraviti štetu.

Iz Kijeva nije bilo komentara. Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod ruskom kontrolom u Ukrajini, ali je posljednjih mjeseci govorila da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže protuofenzivi Kijeva.

02. svibanj 2024 22:08