StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDavid protiv Golijata

Rusi su izgubili golemi broj vojnika i tehnike: Ne shvaćaju, kao ni srpski agresori 90-ih, jednu važnu stvar...

Piše dv
12. svibnja 2022. - 20:16

Oči cijeloga svijeta uprte su u rat u Ukrajini, borbu Davida protiv Golijata. U Hrvatskoj, naročito kod branitelja, rat u Ukrajini vuče jasne paralele s Domovinskim ratom i obranom Vukovara, prenosi Slobodna Dalmacija.

U 77 dana rata Ukrajinci su ruskom agresoru nanijeli goleme gubitke od 26.000 vojnika i ogroman broj ratne ruske tehnike, među kojom su uništeni i najnoviji ruski tenkovi T-90M. Ove današnje i zastrašujuće brojke poginulih ruskih vojnika samo su dokaz da ruske majke s pravom strahuju kad im njihovi sinovi idu u Ukrajinu… Mnogi od njih će se vratiti u lijesovima, mahom mladi vojnici koje je Putin upotrijebio za rusku agresiju na Ukrajinu uz propagandu da idu "osloboditi" ruski narod. Nešto posve slično događalo se i u Hrvatskoj devedesetih kad je Srbija izvršila brutalnu agresiju na našu zemlju pod izlikom da oslobađaju srpski narod i srpsku zemlju, piše Braniteljski portal.

image

Dva ukrajinska vojnika naoružana oružjem koje Rusi nemaju, domoljubljem

AFP

No, svaka agresija ovakvog tipa unaprijed propala, jer uz sve moderno i nagomilano naoružanje kakvo ima Rusija, (imala ga je i Srbija!) je nemoguće pobijediti narod koji je napadnut u svojoj državi… Putin, Rusija, kao i Srbija su zaboravili da u ovakvim slučajevima pobjeđuje visoki moral branitelja zemlje na koju je izvršena agresija. Ogromna razlika u obrani je da Ukrajina ima vojsku i naoružanje i pomaže joj cijeli svijet. A hrvatskom narodu je bio uveden embargo na naoružanje i bili smo prepušteni sami sebi, ali smo ipak uz nadljudske napore, visok moral i pametno vođenje rata uspjeli ostvariti neovisnu, samostalnu i EU državu Hrvatsku, piše Braniteljski portal.

image

Moćni na Crvenom trgu, u Ukrajini lake mete

Alexander Nemenov/AFP

Budući da ove teze počivaju na točnim postavkama, ne treba sumnjati da će i ishod biti isti, a uz navedenu međunarodnu oružanu pomoć, još i brži. Ako Rusi i Putin ne shvate što će se zbiti pa požure sklopiti primirje i barem na neko vrijeme pokušati sačuvati politički, a i životni opstanak.

image

Ukrajinci na transporteru, Oluja je blizu

AFP
26. travanj 2024 12:12