StoryEditorOCM

Rusi oslobodili zarobljene branitelje Azovstala, među njima i zapovjednika Azova i njegovog zamjenika! Pogledajte fotografije

Piše PSD
22. rujna 2022. - 06:52

Rusija je oslobodila neke od ukrajinskih boraca koje je zarobila nakon dugotrajne bitke za lučki grad Mariupolj ranije ove godine, objavio je sinoć ukrajinski javni medijski servis Suspilne. Među razmijenjenim zarobljenicima ima i pripadnika pukovnije Azov, prenosi Slobodna Dalmacija.

izvor se poziva na pukovniju Azov, koja je predvodila obranu čeličane Azovstal, te navodi da se razmjena zarobljenika u blizini sjevernog ukrajinskog grada Černihiva. Kako je na Twitteru objavio Ilija Ponomarenko, u razmjeni zarobljenika oslobođeni su i zapovjednik Azova Denis Prokopenko i njegov zamjenik Svjatoslav Palamar, prenosi Index.

Andrij Bilecki, osnivač pukovnije Azov, je na svom Telegram kanalu objavio fotografiju na kojoj je zagrljen s jednim od oslobođenih zarobljenika.

image
Stringer/Afp
image
Stringer/Afp
image
Stringer/Afp
image
Stringer/Afp

Rusija je, podsjetimo, jučer oslobodila 10 stranih ratnih zarobljenika zarobljenih u Ukrajini nakon posredovanja saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana. Među oslobođenim zarobljenicima je i Vjekoslav Prebeg, koji je zarobljen kod Mariupolja u svibnju.

19. travanj 2024 00:31