StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetStravičan zločin u Rijeci

Roman Brnada jučer prebačen u zatvorsku bolnicu; otkriveno što se između njega i žrtve događalo neposredno prije brutalnog ubojstva

Piše Kronika SD
10. veljače 2022. - 08:47

Osumnjičeni ubojica iz Rijeke Roman Brnada jučer je prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Uslijedilo je to dan nakon što je ispitan u Državnom odvjetništvu i pred istražnom sutkinjom koja mu je odredila mjesec dana istražnog zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Zahtjev za liječenjem u zatvorskoj bolnici podnio je Brnadin odvjetnik po službenoj dužnosti Aris Šarunić koji nam je jučer potvrdio da je njegov branjenik sada u Svetošimunskoj bolnici i da će tamo ostati do daljnjega. Kada smo ga upitali o razlogu hospitalizacije u zatvorskoj bolnici, rekao je: "Vidjeli ste ga, izgleda li on vama kao zdrav čovjek?"

Osim načina na koji je brutalno ubojstvo izvršeno, poznato je i da su se ubojica i žrtva poznavali s ulice, da je ubojica pobjegao s mjesta događaja, iako su ga i u tome pokušali spriječiti, da je skinuo odjeću i hodao gradom gol te da je naposljetku, i dalje gol, sam došao policiji. Tada je uhićen. No dosad se nije znalo ništa o motivu ubojstva.

Index doznaje što je, prema informacijama kojima raspolažu istražitelji, neposredno prethodilo zločinu i što bi mogao biti motiv za ubojstvo koje je zgrozilo Hrvatsku.

Brnada i Krivec u subotu, nešto nakon 14 sati, sjedili su u unutrašnjosti kafića Pin u strogom centru Rijeke. Činilo se da je sve u najboljem redu do trenutka kada su popili kavu i kada je trebalo platiti račun.

Problem nastao kod plaćanja računa, Brnada optužio Krivec da ga je pokrala

Kako su tijekom istrage ispričali svjedoci, koji su nakon svega, posve očekivano, bili vrlo uznemireni, Brnada je počeo pipati po džepovima i nije mogao naći novčanik. Tada se njegovo ponašanje drastično mijenja.

Nakon što nije mogao pronaći novčanik, on počinje verbalno napadati Krivec optužujući je da mu je ukrala novac.

Ubrzo nakon toga 36-godišnji Roman Brnada je divljački nasrnuo na 67-godišnju Darinku Krivec.

Inače, kako smo doznali, novčanik je nakon brutalnog ubojstva pronađen na podu kafića. Nije jasno kako je ondje završio te je li do trenutka kada se našao na tlu bio kod Brnade.

Ubojica i žrtva se poznavali površno

Doznajemo i da u dosadašnjem tijeku istrage nije pronađena nikakva bliska povezanost između Brnade i Krivec. Kako je dosad utvrđeno, poznavali su se površno.

Kada je riječ o Darinki Krivec, ona je u posljednje vrijeme bila u Rijeci, ali ni njezin brat nije znao gdje se točno nalazi, samo da je na području Rijeke. Bila je navodno podstanarka i hranila se u pučkoj kuhinji. Prijavljeno prebivalište imala je u Slavoniji, piše Index.hr.

21. lipanj 2024 08:07