StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLOKALNI IZBORI 2021.|

ROKO TOLIĆ O OBRAZOVANJU: Dragi župane, prepustite nekome tko zna, za vas je krajnje vrijeme da vam kažemo pa-pa!

Piše Silvia Rudinović
14. travnja 2021. - 10:47

Aktualna županijska vlast 12 godina bezuspješno ponavlja ista obećanja, među njima projekte od iznimne društvene važnosti u obrazovanju, novu osnovnu školu u Konavlima i sportsku dvoranu Gimnazije Dubrovnik, rekao je Roko Tolić, koji se predstavlja kao nezavisni kandidat za župana.

Na konferenciji za novinare tematski posvećenoj obrazovanju, Tolić je izjavio kako daje obećanje da će, ukoliko dobije povjerenje birača na predstojećim izborima, realizirati spomenuta dva projekta kao i sportsko-rekreacijsku dvoranu u Stonu.

image
Roko Tolić, nezavisni kandidat za Dubrovačko-neretvanskog župana
Božo Radić /cropix

- Konavljani, genijalni i briljantni kakvi jesu, rekli su kako župan voli doći na Dan općine, Mirise Božića, možda još koji dan, i više ga nema. Da je kojim slučajem ove godine bila priredba, djeca 4.b bi mu otpjevala pjesmu "Bitno", naslov koji koincidira s plakatom. Pjesma kaže: "Uvijek kad vam je bitno i trebate roditeljski glas, vi se sjetite nas i onda vam ne postane hitno. Zato, dragi župane, prepustite nekome tko zna, za vas je krajnje vrijeme da vam kažemo pa-pa!".

Ja sam čovjek koji ispunjava obećanja a obećao sam da ću prenijeti ovu pjesmu - izjavio je Tolić upozorivši kako je postojeća školska zgrada u Konavlima trebala biti privremena, izgubila karakter privremenosti i sad predstavlja opasnost za djecu.

Tolić skreće pozornost kako je Dubrovnik izgradio veću školu u tri godine, te da je Slano, u općini iz koje dolazi župan Nikola Dobroslavić, također u tri godine dobilo svoju dvoranu.

Za gimnazijsku dvoranu, Tolić pita nije li sramota iznova davati obećanja bez ikakvog pomaka.

image
Roko Tolić, nezavisni kandidat za Dubrovačko-neretvanskog župana
Božo Radić /cropix

- Ston je poznat po povijesti, divnim ljudima, školjkarstvu, soli, vinima, a kad dođemo do teme djece, obrazovanja, rekreacije i sporta, sve prestaje. Mislim da bi se mogla iskoristiti činjenica da u tom dijelu županije imamo moćnu i brojnu građevinsku operativu, kad bi se smoglo snage raspisati natječaj dvorane, cijena bi bila povoljnija nego u druga vremena- kaže Tolić i najavljuje prodaju luksuznog protokolarnog vozila vrijednosti preko 400 tisuća kuna kako bi se podigli iznosi stipendija za učenike sa 600 na 900 kuna, a za studente s 900 na 1.500 kuna.

04. svibanj 2024 13:20