StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetokrenuo im se svijet

Roditelji sinu iz šale napravili DNK test, a kada su vidjeli rezultate, doživjeli šok!

Piše MOZAIK SD
11. veljače 2024. - 11:25

Donna i Vanner Johnson odlučili su kupiti iz zabave komplet za testiranje DNK, ali mjesec dana kasnije rezultati testa su im okrenuli cijeli svijet naglavce. 

Njih dvoje su ubrzo saznali da njihov, tada 12-godišnji sin, koji je začet u klinici za umjetnu oplodnju, nije Vannerovo biološko dijete. Ispostavilo se da je došlo do "zabune" u klinici za umjetnu oplodnju, te da je Donnina jajna stanica oplođena spermom nepoznatog donora. 

U razgovoru za američku televizijsku postaju ABC4, Vanner Johnson rekao je da mu nije bilo jasno što se događa dok je čitao rezultate testa, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Kad sam pogledao rezultate testa, vidio sam ime svoje žene pod imenom majke, a ispod oca - nepoznato - i pomislio sam: Kako to mislite da je otac nepoznat?! - ispričao je.

- Ja sam mu otac - dodao je.

Oplođena tuđom spermom

Vanner i njegova supruga Donna odlučili su se na IVF tretman (izvantjelesna oplodnja) 2007. godine, nakon što nisu uspijevali prirodnim putem dobiti željeno drugo dijete.

Donna je rekla da je shvatila kako nešto nije u redu kad su rezultati pokazali da je njihov stariji sin polubrat mlađem. Zbog testa su otkrili da je Donnina jajna stanica "slučajno" oplođena tuđom spermom tijekom procesa umjetne oplodnje.

- Možete razumjeti da postoji mogućnost da se nešto tako dogodi, ali nikad vam ne padne na pamet da se to može dogoditi vama! - rekao je Vanner.

- Nakon otkrića bilo je puno raznih emocija koje smo morali zajedno proći, ali ljubav prema našem sinu se nikad nije promijenila - rekao je. 

Sinu su rekli za to tek nakon godinu dana, kad su odlučili i potražiti njegovog biološkog oca. Nakon što je uspješno pronašao donora, Vanner mu se javio i otkrio istinu u, kako je rekao, "najluđem razgovoru u svom životu", piše LAD Bible.

Ispostavilo se da je dječakov biološki otac sa svojom partnericom došao u kliniku isti dan kada i oni.

Oba para su se odlučila podnijeti tužbu protiv klinike za plodnost.

- To što mi prolazimo je nevjerojatno - izjavio je Vanner. 

- Mislili smo da će zbog svega biti pristojniji i da će s više obzira komunicirati s nama, ali to uopće nije tako - komentirao je odnos klinike, koja je napravila ovu pogrešku. 

28. veljača 2024 16:14