StoryEditorOCM

Radnica Kauflanda preminula je netom nakon dolaska u KBC Split, ozljede su bile fatalne. Oglasio se i Inspektorat

Piše Split SD
15. lipnja 2023. - 10:41

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje, pedesetogodišnja radnica Kauflanda koja je jučer nešto prije ponoći stradala nakon što ju je prikliještio stroj za papir, u KBC Split je stigla nešto iza ponoći, ali je, na žalost, ubrzo nakon toga preminula. Njene ozljede bile su preteške.

Iz Državnog inspektorata su nam odgovorili kako je inspekcijski nadzor još u tijeku.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Danas u ranim jutarnjim satima, Državni inspektorat je zaprimio obavijest Ministarstva unutarnjih poslova, PP Split, o smrtnoj ozljedi na radu radnice trgovačkog centra u Splitu. Inspektor rada nadležan za nadzor u području zaštite na radu je na mjestu događaja, u suradnji sa nadležnim državnim odvjetnikom i službenicima Ministarstva unutarnjih poslova, PP Split, obavio očevid.

S obzirom da je inspekcijski nadzor u tijeku, ne možemo komentirati okolnosti nastanka navedenog događaja niti nalaz inspekcijskog nadzora, prije okončanja istog - navedeno je u odgovoru Državnog inspektorata.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kako podsjeća Slobodna Dalmacija, sinoć nešto prije ponoći, u prostoru trgovačkog centra u Splitu, dogodila se nesreća u kojoj je smrtno stradala 50-godišnja djelatnica prilikom korištenja stroja za papir.

Na mjestu događaja je proveden očevid u suradnji s nadležnim zamjenikom Državnog odvjetništva te nadležnim inspektorom zaštite na radu Državnog inspektorata. Temeljem naloga zamjenika državnog odvjetništva biti će provedena obdukcija, doznali su iz PU SD malo iza osam sati ujutro.

27. travanj 2024 22:08