StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUTAKMICA NA TV-u

Putovanje u Katar iz noćne more, bračni par iz Dalmacije šokiran raspletom: Spiskali smo 22 tisuće kuna da gledamo utakmicu protiv Brazila, a na kraju smo završili u - Turskoj

Piše dv
12. prosinca 2022. - 23:24

Andrijanu Milačić i njezina supruga Juru pokušaj odlaska u Katar na utakmicu Vatrenih protiv Brazila stajao je 22 tisuće kuna, donosi Slobodna Dalmacija.

Umjesto u Kataru, njihov put završio je u Istanbulu, jer im Hayya kartice (umjesto vize) za ulazak u tu arapsku državu nisu odobrene na vrijeme, a reprezentaciju i njihovu pobjedu gledali su kod kuće na televiziji.

- Radimo sezonske poslove pa nam je ovo Svjetsko prvenstvo bilo prvo u životu na koje možemo otići jer se odvija u zimskom razdoblju. Iako je preskupo za naša primanja, odlučili smo otići na put da možemo navijati za Hrvatsku - rekla je Andrijana.

Nisu bili sigurni u razvoj utakmice Hrvatske protiv Japana, pa su pričekali s rezervacijom hotela i leta.

- Karte za utakmicu kupili smo unaprijed, jer HNS vraća novac ako Hrvatska izgubi, pa tu nema rizika. Za dvije ulaznice izdvojili smo 3320 kuna i s velikim nestrpljenjem čekali rezultat utakmice Hrvatske i Japana - istaknula je Milačić.

Kada su dočekali pobjedu, bacili su se na potragu za prijevozom i smještajem. Jure je bio zadužen za rezervacije, a Andrijana je otišla kupovati navijačke rekvizite.

Kupili su kartu u utorak u 20 sati s presjedanjem u Istanbulu, a ukupna cijena za dvije osobe iznosila je 12 tisuća kuna. Pronašli su i smještaj u hotelu u blizini stadiona Education u kojem su dvije noći platili još 3500 kuna.

- Čim smo hotelu uplatili novac, poslali su u vladu potvrdu za dobivanje Hayya kartice. Karta za utakmicu stigla nam je tek u utorak popodne, pa smo tad nastavili s izradom Hayye. Suprug je unio sve potrebne podatke, dobili smo potvrdu da je u izradi i da bi uskoro trebala biti potvrđena - prepričava navijačica.

U utorak oko 13 sati uputili su se iz Biograda na Moru prema zagrebačkoj zračnoj luci. U zračnu luku su stigli oko 18 sati, a dopušten im je bio samo let do Istanbula jer Hayya katrica još nije bila gotova. Službenica im je rekla da u Istanbulu ionako moraju čekati devet sati na idući let, pa da će valjda dotada stići.

- Stigli smo u zračnu luku Istanbul oko ponoći, izmučili smo se cijelu noć i s grčem u želucu gledali na mobitel hoće li se više pojaviti ta dozvola. Pokušavali smo malo odmoriti, no bilo je nemoguće. Nekako smo dočekali jutro, ali nažalost Hayya nije došla. Ponudili su nam da letimo ujutro u 9 sati, rekla je očajna Andrijana.

Izmjenu leta trebali bi platiti još osam tisuća za njih dvoje, a svejedno nisu znali hoće li im ulazak u zemlju biti odobren. Srećom, to su odbili jer Andrijanina kartica i četiri dana kasnije nije odobrena, iako njenom suprugu je. Let kući platili su dodatnih 1200 kuna.

- Ukrcali smo se na autobus koji vozi u centar grada i malo onuda šetali, potpuno iscrpljeni i tužni zbog svega što se dogodilo. Do zadnje sekunde smo se nadali, u tom trenutku novac je bio najmanje bitan. Vratili smo se u zračnu luku i ukrcali u avion za Zagreb, tako prebijeni nakon dva dana na putu i bez spavanja, tuširanja, odmora, sjeli smo u automobil i vratili se natrag u Biograd, kaže Andrijana.

Slična situacija dogodila se i njenom šefu koji je sa ženom i dvoje djece planirao ići na utakmicu. Njihov trošak je bio oko 50 tisuća kuna, no njihov je let bio direktna linija iz Zagreba u Dohu tako da se nisu ni ukrcali. Aviokompanija je odobrila njenom šefu povrat od 32 tisuće kuna jer nisu niti krenuli na put. S druge strane Andrijana i Jure su poslali zahtjev za povrat u iznosu od tisuću kuna svojoj aviokompaniji, no još nisu dobili odgovor.

- Možda Hayyu dobijem kad završi prvenstvo. Sretna sam što je Hrvatska prošla dalje, nadam se da će i pobijediti. Žao mi je što nisam mogla biti tamo da uživo osjetim djelić te atmosfere. Srcem i mislima smo tamo, zaključila je Andrijana.

26. travanj 2024 12:33