StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNA SJEVEROISTOKU BOSNE

Učenik teško ranio profesora, zadobio je prostrijelnu ranu u vratu. Petnaestogodišnjak je zbog lošeg vladanja bio izbačen iz škole

Piše Hina
14. lipnja 2023. - 10:36

Učenik osnovne škole u mjestu Lukavac na sjeveroistoku Bosne u srijedu je pucao iz pištolja i teško ranio jednog zaposlenika, potvrdila je lokalna policija i općinski načelnik, piše Hina.

Prema dostupnim informacijama, pucnjava se dogodila nešto prije 9  sati kada je učenik naoružan pištoljem došao u školu "Lukavac grad" koju je pohađao te otvorio vatru na jednog od zaposlenih kojega je posebno tražio.

U tu je osobu čiji identitet nije potvrđen ispalio više metaka nanijevši ozljede opasne po život. Zadobio je prostrijelnu ranu u predjelu vrata, saznaje ‘Dnevni avaz‘.

Policija je odmah nakon toga intervenirala i uhitila učenika, a njegovi motivi za napad još nisu potvrđeni. 

Portal "Dnevnog avaza" navodi kako je riječ o dječaku koji je ranije dobio lošu ocjenu iz vladanja te je zbog toga izbačen iz škole pa se pretpostavja kako je to mogao biti povod za ovu tragediju.

"Među ozljeđenima nema djece pa molim roditelje da obuzdamo paniku", napisao je na Facebooku općinski načelnik Edin Delić, piše Hina.

U Osnovnoj školi Lukavac Grad upucan je sin Ismeta Osmanovića, nekadašnjeg poslanika SDA u Parlamentu FBiH, potvrđeno je za portal „Avaza“.

Riječ je o Nedimu Osmanoviću. On je bratić potpredsjednika SDA, Fadila Osmanovića, visoko pozicioniranog funkcionera SDA.

- Operativnom centru MUP-a TK javljeno je iz dežurne Policijske stanice Lukavac da se u Osnovnoj školi Lukavac Grad, neposredno prije 9 sati, dogodila pucnjava i da su na lice mjesta upućeni i nalaze se policijski službenici i službenici Doma zdravlja Lukavac. Drugih informacija za sada nemamo – rekla je za portal „Avaza“ Adnana Sprečić, glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona. 

28. travanj 2024 06:58