StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU susjedstvu prosvjedovali za spas svoje bolnice i napravili ‘blokadu upozorenja‘

Prosvjednici iz Herceg Novog zatvorili GP Debeli Brijeg na sat vremena, pa najavili nove akcije

Piše DV
6. studenog 2022. - 16:58

Kao što su prethodnih dana i najavljivali, predstavnici, predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti, zajedno s vise tisuća građana Herceg Novog, blokirali su danas od 11 do 12 sati granični prelaz Debeli brijeg, i na taj način poslali poruku da neće dozvoliti zatvaranje Bolnice Meljine, piše Jadran Novi.

Povodo prosvjeda je činjenica, dodaju da Vlada Crne Gore do kraja listopada nije uspjela riješiti pitanje bolnice za čiji je opstanak potrebno uvesti je u sustav javnog zdravstva. Predsjednik općine Herceg Novi Stevan Katić izjavio je na prosvjedu kako će im ‘ugasiti najstariju bolnicu u Crnoj Gori, pokušati im oduzeti elementarno pravo na zdravstvenu zaštitu.‘

-Nismo slučajno odabrali granični prijelaz. S ovoga mjesta poručujemo da ako se Bolnica Meljine zatvori, nećemo dozvoliti prelazak na ostale granične prijelaze u Herceg Novom. Zato je važno da ustrajemo u ovoj borbi i vršimo svakodnevne pritiske. Dali smo određene rokove. Produžit će se rok koji daje stečajni upravitelj bolnice i koji nudi rješenje državi. Ne zanima nas koja je Vlada napravila greške. Više nemamo vremena za čekanje,” zaključio je Katić.

S druge strane na Karasovićima, potvrdila je PU Dubrovačko-neretvanska, za vrijeme blokade Debelog brijega nije bilo zastoja, gužni niti problema pri prelasku granice dok je Debeli brijeg zaista bio zatvoren za prijelaz. U slučaju da se blokada, kako je i najavljeno, ponovi, iz PU kažu kako ne očekuju probleme jer za ulazak u hrvatsku postoje i drugi granični prijelazi.

Uputili su i apele nadležnim ministarstvima da bolnica Meljine hitno uđe u zdravstveni sustav te najavili kako je ovo danas bila ‘blokada upozorenja‘ te kako će nastaviti s ovakvim aktivnostima. Prosvjed su podržali i radnici ostalih crnogorskih zdravstvenih ustanova, igrači FK,,Igalo”, kao i bajkeri iz lokalnog moto kluba,,Cruiser”.

 

17. travanj 2024 16:27