StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmedijsko zrcalo

Prolaz Hrvatske nisu svi doživjeli s jednakom euforijom: srpski komentator nije mogao sakriti razočaranje rezultatom, bosanski je bio puno sretniji, poslušajte što su rekli

Piše dv
10. prosinca 2022. - 09:33

Složeni odnosi u Bosni i Hercegovini među konstitutivnim narodima, pa i prema Hrvatskoj i svijetu uopće mogu se vidjeti iz prijenosa komentatora triju TV postaja triju konstitutivnih naroda u BiH, bosankoga, srpskoga i hrvatskoga.

Dovoljno je poslušati ključne trenutke, gol Brazila, gol Hrvatske i jedananaesterce.

image
Giuseppe Cacace/AFP

Bosanski: "Neymarov gol!

Srpski komentator: "Neymar zabija. Neymaaaar! Brazil spsolutno zasluženo vodi".

Hrvatski komentator: "I Neymar nam zabija".

image
Ina Fassbender/AFP

Bosanski komentator: "Ovo su Oršićeve situacije, dodaje za Petkovića. Goool! Jedan: jedaaaan! Bruno Petković! Koprodukcija Dinamovih igrača donijela je poravnanje vatrenima u 117. minuti! Kakva sada erupcija oduševljenja hrvatskih navijača na Education stadionu! Jedna prava kombinacija bila je dovoljna Hrvatskoj da dođe do izjednačenja. Pogodio je s izmenjama Zlatko Dalić".

Srpski komentator: "Oršiić! Šansa je. Gol je. 117. minut. Jedan: jedan. Prvi šut u okvir gola".

Hrvatski komentator: "Petkoviiiiić! Bruno Petkoviiiiić! Evo gaaa! Evo gola! Evo izjednačenja! Ma je li ovo moguće?! Pa bravooo! Ludnica potpuna ovdje".

image
Ina Fassbender/AFP

Bosanski komentator: "Rodrigo preuzima odgovornost. Brani Livakoviiić! Četvrti obranjeni jedanesterac na ovom svjetskom prvenstvu, pa da li je moguće?! Kako brani ovaj dečko!... Marquinhos, igrač ogromnog iskustva. Marquinhos ili Livaković? Marquinhoooos! Hrvatska je u polufinalu svjetskog prvenstva! Među četiri najbolje reprezentacije svijeta i u Kataru. Bravo, vatreni! Kakav uspjeh! Izbaciti najtrofejniju reprezentaciju svih vremena, peterostruke svjetske prvake koji su postigli pogodak u 106. minuti. Ali vratila se reprezentacija Zlatka Dalića i u još jednoj lutriji pronašla put do polufinala svjetskog prvenstva. Brazilci u očaju. Još jednom junak Hrvatske, nevjerojatni Livaković. Ali svaka čast Luki Modriću i svim ovim igračima! Kakav uspjeh ove zlatne generacije hrvatskog nogometa! Strašni Brazil ide kući".

Srpski komentator: "Marquinhos mora da pogodi s 11 metara. Hrvatska je u polufinalu. Hrvatska koja je uputila jedan šut u okvir gola, uz toliko sreće, a Brazil, koji je imao toliko šansi zavšava nastup. A Hrvatska opet uz toliko sreće i posle penal serije prolazi u narednu fazu svetskog šampionata".

image
Nelson Almeida/AFP

Hrvatski komentator: "Marquinhos je promašiooooo! Marquinhos je promašiooooo! Idemo u polufinale, ljuuuudiiii! Polufinaleeeee! Ovo je čudo! Čudo!".

Pametnome dosta. Bosni i Hercegovini možemo poželjeti da pobijedi ako ne u doigravanju, onda na penale. Navijat ćemo za to iz sveg srca.

image
Goran Mehkek/Cropix
27. travanj 2024 04:39