StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVeliko priznanje

Projekt rekonstrukcije ex- hotela Stadion predstavlja Hrvatsku u utrci za graditeljsku nagradu Cemex

Piše dv
24. lipnja 2023. - 10:53

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na svom je Facebook profilu objavio kako je investicija rekonstrukcije zgrade ex-hotela Stadion s uređenjem okoliša dobitnik posebne nacionalne nagrade za društvenu vrijednost.

-Projekt rekonstrukcije zgrade gradskog bazena investitora Grada Dubrovnika i autorice arhitektonskog rješenja Vande Ivanković Kontić (Tlo studio d.o.o.) predstavljat će Republiku Hrvatsku na ovogodišnjem natječaju za međunarodnu Graditeljsku nagradu Cemex, koja će se 32. put održati u Meksiku potkraj godine. Naime, investicija rekonstrukcije zgrade ex-hotela Stadion s uređenjem okoliša dobitnik je posebne nacionalne nagrade za društvenu vrijednost, a u okviru hrvatskog prednatjecanja neovisni stručni Odbor nagrade Cemex projekt je odabrao kao jedan od dva građevinska projekta koji će ove godine predstavljati Hrvatsku u Meksiku - navodi Franković

Dodaje kako je to veliko priznanje Gradu Dubrovniku i autorici arhitektonskog rješenja Vandi Ivanković Kontić. Izvođač radova bila je tvrtka Texo Molior d.o.o..

...„Iako urbanistička intervencija u malom mjerilu, neskromna namjera je bila generirati transformaciju šireg urbanog konteksta i vratiti prostor svim građanima“, stoji u obrazloženju stručnog žirija nagrade Cemex.

01. svibanj 2024 06:32