StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOPUSTILI SE |

PROCURILE SNIMKE TULUMA OSOBLJA U BOLNICI U DUBRAVI, VD. RAVNATELJA: ‘Iznenađen sam...‘

Piše jutarnji list
22. siječnja 2021. - 19:58

U covid bolnici u Dubravi održao se tulum na kojem se nisu poštivale epidemiološke mjere. Medicinske sestre i pomoćno osoblje slavili su početkom mjeseca, a sudionici nisu držali distancu niti nosili maske. Snimku tog tuluma objavio je RTL, a prenosi Jutarnji list.

Neki njihovi kolege smatraju da se takvo što nije smjelo dogoditi pa je jedna od medicinskih sestara iz KB Dubrava napisala otvoreno pismo u kojem je opisala što se sve na tom tulumu događalo. Dodala je i da očekuje sankcije za one koji su organizirali taj tulum te da ovakvi događaji bacaju loše svjetlo na sve ostale zdravstvene djelatnike. 

- U ovakvim situacijama me sram što sam medicinska sestra. U 20 godina staža ovo nisam doživjela. Nepoštivanje epidemioloških mjera, alkohol u potocima, tambure, pjesma i ples. I sve to u prostoru bolnice u režiji djelatnika. Ne znam tko je dozvolio bend u bolnici i je li za to znao, ali očekujem sankcije za aktere ovog događaja. Mislim da se ovime bacila ružna slika na ostale djelatnike koji svoj posao rade kako treba, cijela bolnica bruji o spornom tulumu, a vrijeme je i da se za to odgovara i spriječi u buduće. Borimo se protiv virusa, a sami ga širimo. Ljuta sam i razočarana, napisala je medicinska sestra iz covid bolnice.

RTL je o tom tulumu upitao i VD ravnatelja bolnice Ivicu Lukšića, koji je rekao da je iznenađen snimkom, no dodao da je potrebno najprije utvrditi činjenice i okolnosti, prenosi Jutarnji list.

03. svibanj 2024 03:43