StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBoka Kotorska

Problemi s prijevozom putnika i vozila: Novi trajekt na liniji Kamenari-Lepetane star je 45 godina, mnogi nisu sretni s ‘Vasilijem‘

Piše DV
18. veljače 2023. - 12:56

Crnogorski mediji javljaju kako je Javno poduzeće Morsko dobro, nakon što je ‘Pomorski saobraćaj‘ sinoć primio otkaz ugovora za obavljanje trajektnog prometa između Kamenara i Lepetana, a koji su sa Vladom imali od 2019. godine, angažiralo privatnu kompaniju Yu Briv, da svojim trajektom ‘Vasilije‘, od jutros preuzme prijevoz putnika i vozila na toj relaciji.

Trajekt Yu Briva Vasilije, kapaciteta 20 vozila i 260 putnika, nekad se zvao Borik i bio je vlasništvo Jadrolinije iz Hrvatske, prema planu te tvrtke trebao je biti izrezan u staro željezo, zbog neisplativosti, piše standard.co.me.

Izgrađen još 1978.godine u Kraljevici, Borik je Jadrolinija planirala otpisati još 2009., no godinu kasnije kupuje ga tvrtka YU Briv iz Kotora i koristi za izvođenje pomorskih građevinskih radova. Pod imenom Vasilije od subote prevozi putnike i vozila na relaciji Kamenari-Lepetane.

U pristaništu je jutros bilo dosta negodovanja zbog kašnjenja prvog od najavljena tri dnevna polaska.

01. svibanj 2024 15:35