StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBROJKE SU DOBRE |

Pritisci uoči Eura, hoće li se produljiti radno vrijeme kafića? Doznali smo kakva je odluka

Piše Goranka Jureško/JL
7. lipnja 2021. - 11:02

Europsko prvenstvo u nogometu samo što nije počelo, pa ne čudi što vlasnici kafića računaju produljenim radnim vremenom nadoknaditi izgubljeno tijekom korone, piše Jutarnji list.

Ovih dana zato je pritisak na Nacionalni stožer popriličan, a sve ne bi li se moglo raditi do ponoći dokad bi mogle potrajati neke utakmice. Mnogi će reći da jedan sat dulje rada i nije neki problem, barem što se tiče "širenja korone". No, kako saznajemo, u Stožeru pušu na hladno i ne žele odlučiti na prečac. Kažu, sve ovisi o ovotjednim brojkama i onome što će reći struka kao zadnju riječ u eventualnom dodatnom popuštanju mjera.

Naime, brojke su zaista dobre pa je jučer bilo samo 157 novih slučajeva covida-19, a u bolnicama tek 579 pacijenata. Šest osoba je preminulo. Ipak, ugostitelji će morati pričekati moguću odluku o produljenju radnog vremena za jedan sat jer, kažu u Stožeru, prioritet je maksimalno smanjenje broja oboljelih koji će biti odlučujući za eventualno ublažavanje mjera idućih dana. Činjenica je da se situacija s virusom popravlja pa se tako i bolnice vraćaju sve više u redovitu djelatnost, uz smanjenje broja covid-kreveta.

U najvećoj covid-bolnici u Hrvatskoj, KB-u Dubrava, kako je nedavno već najavio ravnatelj prof. dr. Ivica Lukšić, od danas ponovno kreću s radom poliklinike i dijagnostika jer je na liječenju od covida-19 u toj bolnici trenutačno samo 110 pacijenata. Naime, KB Dubrava je gotovo godinu dana bila zatvorena za ostale pacijente, a liječnici koji se nisu bavili covidom, dosad su radili u ambulantama domova zdravlja gdje su primali svoje pacijente te u KBC-u Zagreb i KB-u Merkur. Rad je reorganiziran i u KBC-u Split tako da su se neki odjeli vratili u svoje prostore i počeli primati i ostale pacijente jer se u posljednjih petnaestak dana znatno smanjio broj pacijenata s koronom.

U KBC-u Rijeka kažu da im je prioritet smanjiti liste čekanja koje su se zbog covida u toj bolnici tijekom zime i proljeća znatno povećale.

20. travanj 2024 12:02