StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetISTRAGA EPPO-a

Pretresa se i dom v.d. pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku

Piše Maja Rilović Koprivec
16. veljače 2024. - 15:23
Zagreb, 260423. Velesajam. Najava sajmova Ambienta, ArhiBau, Art Zagreb i Zagreb Design Week. Na fotografiji: Davor Trupkovic.Lucija Ocko/Cropix

Policija pretresa i dom Davora Trupkovića, glavnog konzervatora Ministarstva kulture i medija i vršitelja dužnosti pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.   Na mjesto v.d. pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku došao je početkom ove godine nakon što se pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom Ivan Alduk koji je  bio ovlašten za obavljanje poslova i zadaća kao i potpisivanje svih akata iz djelokruga rada pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku do 13.12. 2023. godine u dogovoru s ministricom, vratio radu u svom matičnom odjelu.Trupković je jedan od najbližih suradnika ministrice Obuljen Koržinek.

Davor Trupković aktivno je i intenzivno, kao blizak suradnik ministrice, bio uključen u posao geodeta s Ministarstvom kulture.

Vezano za današnje pretrese u Ministarstvu kulture i medija te domovima visokorangiranih osoba iz Ministarstva, Telegram je ranije neslužbeno doznao kako je u pitanju izuzimanje e-mail korespondencije te mobilnih uređaja. Osim pretresa doma Davora Trupkovića, doznaje se kako se provode i pretresi domova zaposlenika iz Sektora za financije te zaposlenika iz Glavnog tajništva Ministarstva.

Davor Trupković u Ministarstvo kulture došao je tijekom mandata bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića 2016., kao pomoćnik ministra. Na toj poziciji ostaje do 2021. i u mandatu Nine Obuljen Koržinek. Od 2021. je ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine, a u veljači 2022. postaje glavni konzervator Ministarstva kulture.

 

26. rujan 2024 16:25