StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPovratak iz grčkih zatvora

Premijer Plenković objasnio zašto plaćaju prijevoz Bad Blue Boysima do kuće: "Država zato i služi, da pomogne državljanima koji su daleko od svoje domovine...‘

Piše dv/Hina
10. prosinca 2023. - 12:36

Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju, povodom puštanja dijela hrvatskih navijača iz grčkih zatvora, kako je veleposlanstvo RH u Ateni dobilo naputak da pokrije cijeli paket troškova za njihov povratak ako nemaju sredstava, a dodao je i kako se oni u Hrvatsku vraćaju pojedinačno.

"Država zato i služi, da pomogne državljanima koji su daleko od svoje domovine, prijatelja, doma i obitelji i da im pomognu", rekao je Plenković novinarima nakon polaganja vijenca na grob prvog predsjednika RH Franje Tuđmana na Mirogoju.

image

Privođenje navijača sudionika masovnih nereda

Ronald Gorsic/Cropix

"Odluka je donesena u petak za puštanje 31 hrvatskog državljana. Mi smo u okolnostima u kojima su oni bili pritvoreni, kako su došli, imaju li neki od njih uopće dokumenata, sredstava ili bilo što kod sebe. Nalaze se diljem Grčke po različitim zatvorima. Događa se proces bez presedana, grčki sudovi, grčko tužiteljstvo i njihov zatvorski sustav radi vikendom što se još nikad nije dogodilo. Grčka je napravila napor da se, nakon odluke koja je donesena u petak, napravi izvanredni korak i da ih se što prije pusti. U tim okolnostima hrvatsko veleposlanstvo u Ateni radi non-stop i ima otvorena vrata za hrvatske državljane", pojašnjavao je Plenković.

Do sada je, kaže, njih nešto manje od 20 došlo u veleposlanstvo, tražili su neki od njih da im se izda putni list jer nemaju nikakve dokumente.

02. svibanj 2024 23:15