StoryEditor

PREMIJER NAJAVIO Ako se trend pada zaraženih nastavi, za vikend ćemo se konzultirati sa Stožerom

Piše DV
21. siječnja 2021. - 12:48
Predsjednik Vlade RH Andrej PlenkovićCROPIX

Sjednica Vlade održava se Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na dnevnom redu je uobičajena informacija o aktualnom stanju vezanom za potres i informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, prenosi N1.
Uvodno se okupljenima obratio predsjednik Vlade, Andrej Plenković.
- Nadam se da ćemo do izglasavanja Zakona o obnovi postići ključni konsenzus, koji se prvenstveno tiče financiranja same obnove, rekao je Plenković.
Povoljnom je ocijenio i situaciju s epidemijom koronavirusa, kazavši da je i incidencija pala u zadnja dva tjedna te da je Hrvatska u ovom trenutku u Europskoj uniji na petom mjestu kad se radi o broju slučajeva zaraze na milijun stanovnika.
- Moramo i dalje biti oprezni. Želimo odgovornim ponašanjem naših sugrađana i poštivanjem mjera, koje nisu potpuno restriktivne, što mnoge druge zemlje nemaju, ukoliko se ovakav trend nastavi, tijekom vikenda ćemo imati konzultacije sa Stožerom, epidemiolozima i ekonomskim timom Vlade, da vidimo što možemo napraviti od 1. veljače, rekao je Plenković, dodavši da je situacija po pitanju epidemije u ovom trenutku dobra.
Čestitao je i novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris, kazavši da se raduju novoj suradnji.

06. svibanj 2021 23:31