StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSJEDNICA VLADE RH|

Premijer i ministri zabrinuti zbog širenja virusa, najavljeni pojačani nadzori čak i u trgovinama!

Piše dv
28. listopada 2021. - 13:59

Na današnjoj sjednici Vlade RH, Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović najavio je kako će se zbog velikog povećanja novozaraženih koronavirusom krenuti u pojačanu provjeru i nadzor mjera, jer se, kazao je primjećuje trend opuštanja u društvu. - U tome će sudjelovati policija, a posebno govorimo o nadzoru javnog prometa i ugostiteljskih objekata. Kontrolirat će se i trgovački centri - najavio je Božinović dodajući kako će Civilna zaštita kontrolirati javna okupljanja, trgovačke centre i ostala okupljanja. - Prevenirat će se ilegalna okupljanja i kažnjavati pravne osobe koje kontinuirano krše mjere Stožera – poručio je Božinović.

Na početku sjednice na situaciju oko pandemije koronavirusa osvrnuo se i premijer Andrej Plenković. - Danas smo prešli 56 posto cijepljenje odrasle populacije prvom dozom. Ovim putem pozivam sugrađane da se cijepe. Oni s dvije doze, neka prime i treću.

- Indikativno je da od 1000 hospitaliziranih, 3/4, 75 posto, nije bilo cijepljeno. U dobi između 40 i 59 godina, od 15 preminulih, samo je jedna osoba bila cijepljena. To su ljudi stari kao članovi Vlade. Svatko tko je razuman zaštitit će se cijepljenjem, rekao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je na sjednici Vlade iznio najnovije informacije o pandemiji koronavirusa u Hrvatskoj. U uvodu je ponovio podatke koje je ranije objavio Nacionalni stožer, rekavši kako su zabilježena 4154 nova slučajeva zaraze, piše Jutarnji list.

Ministar zdravstva Vili Beroš pojasnio je kako je udio novozaraženih među testiranima u posljednja 24 sata 33.77 posto. U bolnici je 1321 osoba, a na respiratoru je za 160 pacijenata, a zbog povećanja dnevnog broja novozaraženih jučer održan sastanak ekspertne skupine u ministarstvu, kazao je ministar. - Popunjenost bolnica u Zagrebu je visoka, treba povećati broj kreveta pa i na intenzivnoj njezi. KBC Zagreb, Sestre Milosrdnice i Dubrava će povećati broj kreveta, a Sveti Duh i Merkur će biti u stanju pripravnosti - rekao je Beroš te najavio kako se zbog brzog širenja koronavirusa ponovno priprema aktiviranje Arene Zagreb za prihvat covid-bolesnika., a predlaže se i otvaranje tzv. covid ambulanti. Kazao je i kako se primjećuje porast interesa za cijepljenje. - I dalje se nastavlja trend od preko 70 posto necijepljenih među zaraženima i preminulima. Ubrzano širenje epidemije je očekivano, na što smo upozoravali. Zdravstveni sustav se priprema na novi pojačan priljev pacijenata”, rekao je Beroš i dodao da se mnoge hospitalizacije uz cijepljenje i smrti mogu izbjeći. - Što bi da 80 posto liječnika nije cijepljeno, tko bi nas liječio? - upitao je ministar i dodao kako treba slijediti njihov primjer.

https://youtu.be/vsVBK9WP5II
04. svibanj 2024 00:08