StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Tko se natječe, taj pobjeđuje‘

Pravi natjecateljski duh: štićenici Udruge Rina Mašera vratili se iz Mostara s pregršt medalja i puni dojmova

Piše Anđelka Kelava
17. svibnja 2023. - 09:11

Korisnici Udruge Rina Mašera sudjelovali su proteklog vikenda na Trećim međunarodnim sportskim  igrama mladih i djece s poteškoćama u razvoju u Mostaru. S natjecanja održanog pod motom ‘Tko se natječe, taj pobjeđuje‘ vratili su se  puni dojmova. Kako su nam rekli nakon povrtaka, bila je to prava mala olimpijada. Vrijeme ih nije poslužilo, stalno je padala kiša, imali su samo jedan sunčan dan, ali su ipak uspjeli istražiti Mostar uz obavezno fotografiranje što je posebno oduševilo štićenike iz Dubrovnika.. Organizatori su im  u svakom trenutku bili na raspolaganju, pjesmom i navijanjem bodrili su jedni druge, a u Grad su s puno oduševljenja prepričavali događaje u kojima su sudjelovali.

Na natjecanju su sudjelovali Marijana, Martina, Ela, Nena, Marko, Ivan i Zvone. U ime Udruge, prisustvovale su zaposlenice Lili i Stela, te mame Jelena i Vedrana. Štićenici su sudjelovali u  kuglanju, plivanju, atletici, trčanju i stolnom tenisu. Svi su dobili medalje, Ivan je osvojio treće mjesto u plivanju, a Zvone također  treće mjesto u atletici. U dubrovačkoj ekipi natjecala se i Nena, koja je kao najstarija natjecateljica pokazala zavidan sportski duh. 

Inače, u Udruzi Rina Mašera uvijek je živo, od Nove godine su  započeli s različitim aktivnostima. Organiziran je koncert Stijepa Gleđa Marcosa,  a korisnici su sudjelovali u tri radionice - cvjećarsko-povrtlarskoj, likovnoj i glazbenoj. Dobili su i glinu za modeliranje, a organiziran je i fitness, slikanje na svili, zumba i ritmika...

Kako su nam rekli u Udruzi, najvažnije je da korisnici sudjeluju u javnom životu grada, pa su tako posjetili dubrovačke muzeje,  likovne radionice rade u Umjetničkoj galeriji, kući Marina Držića, u galeriju  kao i u atelje gospođe Anamarije Bezek, ona im ujedno radi tu glinu i keramiku, a posjetili su i muzej u TUP-a i akvarij.

Tijekom ove godiine planirano je niz događanja kao što su posjet Konavlima., Međugorju, Kotoru...

28. travanj 2024 15:25