StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRVI PUT GA JE SREO KAO 15-GODIŠNJAKA

Popularnom TV voditelju presudila afera s mlađim muškarcem: ‘Pitala sam ga jesu li u vezi. Uvjeravao me da nisu‘

Piše Tina Premec/JL
28. svibnja 2023. - 16:10
Phillip Schofield priznao da je lagao o prirodi svoje veze s mnogo mlađim kolegom - na fotografiji s Holly WilloughbyItv/planet/profimedia/itv/planet/profimedia/

Britanski ITV i dalje trese skandal nakon što je u petak voditelj njihova popularnog showa "This Morning", Phillip Schofield, priznao da je lagao o prirodi svoje veze s mnogo mlađim kolegom, piše Jutarnji list.

U Schofieldovoj izjavi za Daily Mail objavljenoj u petak, 61-godišnjak je objasnio da je imao "nerazborit", ali "ne i nezakonit" sporazumni odnos s nekim tko je radio u emisiji "This Morning".

Zaposlenik o kojem je riječ navodno je imao 15 godina kada je prvi put sreo Schofielda tijekom školskog posjeta, piše Mail on Sunday. Odvjetnici koji zastupaju Schofielda potvrdili su za Evening Standard da je dječaka upoznao kada je imao 15 godina, ali su rekli da je afera počela nakon što je on počeo raditi na ITV-u, dakle kada je napunio 18 godina.

Voditelj je također otkrio da je službeno potpuno prekinuo suradnju s ITV-om, a glasnogovornik televizije iznio je da se ta TV kuća osjeća "jako iznevjereno" te da su prihvatili njegovu ostavku., piše Jutarnji.

Osim što je lagao ITV-u, Schofield je lagao i svojim kolegama, odvjetnicima i agentu o naravi svog odnosa s mnogo mlađim kolegom. Njegova sada već bivša bivša kolegica, suvoditeljica "This Morning", Holly Willoughby, kazala je kako je bila povrijeđena saznanjem da joj je Schofield lagao o toj aferi s mladićem, a koja se dogodila dok je on bio još u braku.

Willoughby koja je zajedno sa Schofieldom 12 godina vodila dnevnu emisiju ITV-a, objavila je u subotu na društvenoj mreži svoj komentar.

"Trebalo je vremena da se procesuiraju jučerašnje vijesti.", kazala je ističući kako je je "izravno pitala Phila" jesu li glasine o njegovoj vezi s kolegom iz "This Morninga" istinite, ali ju je on uvjerio da nisu.

02. listopad 2023 12:03