StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSLAGALICA ZLOČINA

Popularni dubrovački TV reporter predstavlja projekt života:‘ ‘Dosje Jarak‘ kruna je moje karijere, ponudit će sasvim novi pogled na najteže zločine...‘

Piše Gabrijela Bijelić
25. listopada 2023. - 16:39

- Iznimno se veselim ovom projektu, on je kruna moje karijere. Pripremao sam ga više od godinu dana, a obrađuje priče o najtežim zločinima hrvatske povijesti. Teme su kompleksne, gosti relevantni, siguran sam da će imati velikog odjeka u javnosti - izjavio je za Dubrovački naš sugrađanin, popularni televizijski reporter Andrija Jarak uoči prikazivanja prve epizode ‘Dosjea Jarak‘, dokumentarnog serijala koji će večeras u zagrebačkom River Pub klubu na zatvorenoj projekciji premijerno predstaviti glavnim urednicima vodećih nacionalnih medija. Za koji dan uslijedit će, najavlje nam, i premijera na RTL-u.

Kako navodi portal RTL.hr, prva epizoda tematizira ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Jarak sa svojim timom rasvjetljava događaje koji su prethodili, ali i uslijedili nakon nezapamćene tragedije koja je u listopadu 2008. šokirala cijelu Hrvatsku.

- Jedinstvenim autorskim pristupom ‘Dosje Jarak‘ baca novo svjetlo na nezapamćene zločine te donosi emotivne ispovijesti sugovornika pogođene ovim tragedijama. Andrija Jarak u dokumentarnom serijalu true crime žanra donosi novu perspektivu i informacije o zločinima koji su promijenili zemlju. Prekaljeni reporter o dramatičnim događanjima izvještavao je uživo, a danas, s vremenskim odmakom, traži konačne odgovore i slaže slagalicu brutalnih zločina - piše RTL o serijalu rađenom po najvišim produkcijskim standardima. ‘Dosje Jarak‘ uz omiljenog dubrovačkog TV reportera, redateljski i scenaristički potpisuje Dario Todorović.

 

27. travanj 2024 22:05