StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUžasna situacija

Policija paničari: Dinamo bi mogao biti u velikom problemu, a evo zašto priču o ubojici Grku treba uzeti s oprezom

Piše Dražen Antolić/SN
9. kolovoza 2023. - 06:44

Dinamo je odletio iz Atene tijekom dana i vratio se u Zagreb, ali nije to bilo nimalo jednostavno. Policija se brinula za sigurnost Modrih, te ih nije vodila u međunarodnu atensku zračnu luku nego u jednu manju odakle su čarterom otišli kući. Po slijetanju u Zagreb nisu davali izjave okupljenim novinarima, pišu Sportske novosti.

Grčka policija je u velikoj neizvjesnosti kako jamčiti sigurnost Modrima kad se budu vraćali u Atenu za utakmicu 19. kolovoza. Neki čak kažu da je potpunu sigurnost nemoguće jamčiti. Napravili su veliki kiks s BBB-ima, pa su sad u panici.

Tijekom predvečerja na stadionu AEK-a okupila se momčad toga kluba, zajedno s navijačima, te je odala počast preminulom fanu Michalisu Katsourisu. Položili su vijenac i zapalili svijeće...

U medije hrvatske i grčke probila se informacija da njegov ubojica nije Hrvat, kako su Grci tvrdili cijeli dan, nego Grk. No, to treba uzeti s dozom opreza jer vijest je došla iz neslužbenih izvora bliskih navijačima, istina s dvije strane od fanova i Dinama i Panathinaikosa, no konačnu informaciju o kome se radi dat će policija, a ona se po tom pitanju nije oglasila, do kasnih večernjih sati utorka provodila je saslušanja.

Postoje najave da bi već tijekom srijede navijači, barem dio njih, mogli izaći pred suca, no prije toga mora se znati koga se za što tereti... Četiri Grka od ukupno 98 privedenih osoba puštena su na slobodu, svi su oni bili u bolnici, od toga su trojica dala izjavu, a četvrti nije mogao. Pušteni su i hrvatski turisti, njih devet, koji su greškom privedni u jednom hotelu. Oni su žrtve ovog nereda.

Grci patroliraju na granicama i traže BBB, koji su pobjegli, tako su jednog 19-godišnjeg Hrvata skinuli s autobusa za Tiranu, a na drugoj lokaciji u Evzoniju privedena su semorica. Nemaju dokaza da su sudjelovali u tučnjavi, ali su im u autu pronašli noževe.

27. travanj 2024 19:03