StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSvi iz Dalmacije

Policija kod tunela Sveti Rok pomagala vozačima, ali i ispisivala kazne: ‘Znate li koliko je auta imalo ljetne gume!?‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
27. veljače 2023. - 15:33

Kod tunela Sveti Rok u nedjelju kasno navečer, policija je paralelno s pomaganjem zametenim vozačima, ispisivala i kazne. Pa je tako, prema prvim informacijama iz policije, pet vozača zaradilo prekršajne prijave jer na svojim limenim ljubimcima nisu imali adekvatnu zimsku opremu, piše Jutarnji list.

Točnije, na put su se, unatoč višednevnim najavama nevremena te policijskim apelima da ne kreću na put, odlučili otputovati unatoč činjenici što na svojim vozilima imaju ljetne gume. Svih pet vozača je, kako doznajemo, s područja Dalmacije te je svaki kažnjen sa 130 eura.

A činjenicu da se njih 25 odlučno uključilo svojim vozilima na zatvorenu autocestu, na kojoj je svakih pet kilometara bilo upozorenje sa svim mogućim svjetlosnim signalima pa i crvenim svjetlom, policija će tek razmatrati.

Iz policije nam kažu da je trenutno prvenstveno svima u interesu da se svi automobili izvuku na sigurno te da se što prije pomogne građanima koji su svjesno ignorirali znakove zabrane i tako ‘zapeli‘ na dionicama autoceste.

03. lipanj 2023 03:16