StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNeugodno iskustvo

Policajac zaustavio ženu pa joj se rugao: ‘Rekao mi je da sam uživo još ružnija nego u vozačkoj! Mogu li ga tužiti?‘

Piše DV
7. veljače 2024. - 16:10

"Mogu li policajca tužiti za vrijeđanje? Kad me zaustavio i kada sam mu dala mu vozačku na pregled, počeo se smijati i rekao da sam uživo još ružnija nego na fotografiji, a ona mi je katastrofalna!". To je pitanje odvjetnicima na društvenoj mreži postavila žena šokirana reakcijom policajca koji ju je zaustavio u vožnji.

Sugrađanka je u objavi jasno izrazila nezadovoljstvo neprimjerenom i bezobraznom reakcijom policajca, a sličnog mišljenja su i korisnici ove društvene mreže.

Mnogi su joj savjetovali da tuži policajca zbog vrijeđanja i psihičkog maltretiranja, piše Kurir.

- Imate li dokaz? Ako imate, onda to možete prijaviti unutarnjoj kontroli i pokrenuti stegovni postupak, za početak, bio je jedan od savjeta.

No, bilo je i onih koji su izrazili bojazan da takvo sramotno ponašanje uniformirane osobe nikada neće moći dokazati, jer je njegova riječ protiv njezine:

- Ako nema svjedoka, seljak će reći da nije rekao.

image

Pitanje koje je uznemirena žena postavila na društvenoj mreži
 

Screenshot Facebook

Ipak, većina je gospođi savjetovala da u svakom slučaju da izjavu policiji "čisto da takav bezobrazluk i nekultura ostanu zabilježeni".

No, među brojnim sugrađanima s dobronamjernim savjetima našli su se i oni s nerazboritim komentarima:

– Najbolje je objaviti fotografiju iz osobne iskaznice da se vidi je li bio u pravu, a shodno tome treba li ići u proces.

28. travanj 2024 08:21