StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdrama u kongu

Pogledajte urnebesnu završnicu otvaranja mosta na kojeg su se nagurali lokalni političari: Taman kad je krenula ‘operacija‘ svečanog rezanja vrpce, došlo je do problema

Piše dv
6. rujna 2022. - 15:28

Političari su, nemojmo se lagati, u stalnoj kampanji. A u kampanji je rezanje vrpci novih projekata oduvijek jedna od popularnijih aktivnosti. Od Sibira do Konga, od Aljaske do Japana. Tako, naravno, i u u Demokratskoj Republici Kongo, donosi Slobodna Dalmacija.

Otamo nam pristiže snimka otvaranja mosta u regiji Mont Ngafula koji očito nije udovoljio svim pravilima građevinske struke, ne znamo je li dobio sve dozvole, ali znamo da je na otvaranje pohrlila lokalna politička elita. I tako, nagurali s oni na novoizgrađeni most i... zamalo svi popadali taman u trenutku rezanja svečane vrpce!

image

Škare i vrpca su tu!

Screenshot/twitter/
image

Sve je bilo spremno za rezanje vrpce...

Screenshot/twitter/

Srećom, most nije izgrađen na nekoj naročitoj visini, pa nije bilo težih posljedica od stresa uzvanika koji se nisu nadali takvoj drami na svečanosti otvaranja. 

Video snimka na kojoj se vidi kako se most urušava objavljena je na Twitter računu "AfricaFactsZone", a prenijela ga je i Al Jazeera.

Video je izazvao niz komentara, a netko je napisao: "Nemojte se iznenaditi ako je cijena ovog mosta veća od milijun dolara novca poreznih obveznika"...

Odnekud poznato?!

image

Nevolje na otvaranju

Screenshot/twitter/
image

Samo da netko ne padne s mosta...

Screenshot/twitter/
27. travanj 2024 23:18