StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOkruženi vatrom

Pogledajte dramatičan trenutak kada je kanader u zadnjoj sekundi spasio obiteljsko imanje: ‘Bježi!‘

Piše damjan raknić/jl
14. srpnja 2022. - 07:47

Požar koji je u srijedu izbio u šibenskom zaleđu te se proširio do mjesta Zaton zahvatio je maslinik obitelji Damira T., koji je za Morski.hr rekao da se njegovo imanje u jednom trenutku našlo u vatrenom okruženju, prenosi Jutarnji list.

- Gotovo da nije bilo strane gdje se može pobjeći. Vatreni jezik je odjednom prešao stotinjak metara i ušao u naše masline, ali srećom da su bile uređene, pa nije bilo visoke trave koja će gorjeti - rekao je Damir T. za Morski.hr.

- Da ne nastradamo, spasio nas je kanader koji je doslovno u zadnji čas polio vatrenu liniju koja je zaprijetila i nama osobno. Zahvaljujući njima, sad smo živi - dodao je Damir T.

Kako je rekao za Morski.hr, za njega skoro neće biti predaha.

- Evo pratimo vatrenu liniju koja nam se opet približava i samo čekamo kad će opet doći. Sve ovisi o vjetru i vjerojatno sreći - ustvrdio je Damir T.

Damir T. je Morskom dostavio i snimku na kojoj se može vidjeti koliko je blizu njegovog maslinika bila vatra. Na snimci se može i čuti kako Damir T. članu obitelji govori da se udalji od požara te da počne maslinik poljevati vodom.

- Bježite! Bježi! Bježi! Ostavi to, hajde, bježi! Ostavi to, bježi ovamo! Ostavi to! Poljevaj tu okolo, poljevaj - može se čuti na snimci.

20. travanj 2024 12:53