StoryEditorOCM

Plenković odlučio tko će biti novi ministar gospodarstva? Evo tko bi trebao naslijediti Filipovića

Piše Goran Penić/JL
15. prosinca 2023. - 13:28

Damir Habijan, saborski zastupnik i predsjednik varaždinskog HDZ-a, trebao bi postati novi ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Informacija je službeno potvrđena Jutarnjem listu iz Vladinih krugova, ali u vrhu stranke nisu je ni demantirali, jer je očito da je najozbiljniji kandidat za nasljednika smijenjenog Davora Filipovića.

Premijer Andrej Plenković odlučio je da ministarsku poziciju ponudi nekome sa sjevera Hrvatske, jer je nakon odlaska Darka Horvata taj dio ostao nepokriven, a Habijan vrlo dobro kotira u vrhu stranke i stalno ga šalju da javno brani Vladine politike.

Po zanimanju je diplomirani pravnik, rođen 1982. u Varaždinu.

Završio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i diplomirao s radom na engleskom jeziku "Sportsko pravo u EU: studije usklađenosti pravila FIFA-e i UEFA-e s pravom EU do 2000.".

Završio je osnovnu i srednju školu u Varaždinu, kao i glazbenu školu.

Radio je od 2007. kao odvjetnik u Odvjetničkom društvu USKOKOVIĆ & PARTNERI d.o.o., a od svibnja 2014. jedan je od članova/suvlasnika društva.

Specijalizirao se u području trgovačkog prava.

Od 2020. je zastupnik u Hrvatskom saboru. Aktivan je na društvenim mrežama gdje nerijetko objavljuje fotografije na kojima ističe isklesano tijelo. Zaljubljenik je u crossfit.

27. travanj 2024 12:52