StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSAVJET MLADIH

Plenković najavio povećanje studentske satnice: “Šanse mladih danas su nebrojeno puta veće”

Piše DV
26. lipnja 2023. - 15:11
Zagreb, 260623. Trg svetog Marka, Hrvatski sabor. Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanoj sjednici Savjeta za mlade i otvorenju Trece godisnje konferencije Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj. Na fotografiji: Andrej Plenkovic.Damjan Tadic/Cropix

Premijer Andrej Plenković u Saboru na otvaranju Treće godišnje konferencije Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj  poručio je kako mladi danas u Hrvatskoj imaju ‘nebrojeno puta’ veće šanse, slobodu kretanja i obrazovne mogućnosti nego što je to bilo prije, a govoreći o dosadašnjim mjerama Vlade za mlade najavio je i povećanje studentske satnice, prenosi Novi list.

Podsjetio je i na povećanje stipendija, ulaganje u studentsku i sportsku infrastrukturu, u vrtiće i škole, porezne olakšice za mlade, povećanje roditeljskih i rodiljnih potpora, smanjenje broja ugovora na određeno, povećanje studentske satnice za koju je kazao da će ‘još rasti i jer je vezana za rast minimalne plaće koja će još rasti’.

Izdvojio je također tri ključne točke koje će odrediti smjer djelovanja svih Vlada i Sabora u narednim godinama „3D”, dekarbonizaciju, digitalnu transformaciju i demografsku revitalizaciju.

04. svibanj 2024 00:05