StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRAVIČNA NESREĆA

Plenković: Razriješio sam Banožića dužnosti ministra obrane!

Piše DV
11. studenog 2023. - 15:40
Izjava za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o prometnoj nesreći ministra obrane Marija BanožićaTomislav Kristo/Cropix

Nakon što je glasnogovornik Vlade Marko Milić izvijestio da ministar obrane Mario Banožić, koji je jutros sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, ima teške tjelesne ozljede, ali da je izvan životne opasnosti, javnosti se u 15:30 sati obratio premijer Andrej Plenković.

Plenković je rekao da je jutros Marija Banožića razriješio dužnosti ministra obrane, prenosi Jutarnji list.

“U ovim okolnostima koje su izvanredne razriješio sam ministra Banožića dužnosti ministra obrane i ovlastio Zdravka Jakopa da obavlja sve poslove kao državni tajnik”, izjavio je Plenković.

Premijer je na početku obraćanja izrazio sućut obitelji poginulog 40-godišnjaka te je rekao da će Vlada naći način kako da im pomogne. "Smrtno je stradao gospodin Goran Šarić i izražavamo sućut. Ovo je izvanredna okolnost koja se dogodila jutros i žao nam je prije svega zbog gospodina Šarića i njegove obitelji, ali nam je žao i zbog Banožića", dodao je.

“Banožić je jučer sudjelovao na danu Vukovarsko-srijemske županije, u Iloku, u jutarnjim satima. Gdje je bio sinoć, nemam takvih informacija”, rekao je Plenković.

image

Izjava za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o prometnoj nesreći ministra obrane Marija Banožića

Tomislav Kristo/Cropix

Nešto prije obraćanja premijera Plenkovića, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Biljana Luburić dala je izjavu o prometnoj nesreći s poginulom osobom u kojoj je sudjelovao Mario Banožić.

Rekla je da je Banožić pretjecao teretno vozilo, a prethodno se nije uvjerio da to može učiniti s obzirom na vremenske uvjete i stanje na cesti. Došlo je do direktnog sudara s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera. Sve ostale okolnosti nesreće se utvrđuju, obavljeno je premilimanrno vještačenje i slijedi daljnja istraga nakon koje će se znati i kvalifikacija ove nesreće. Ministar je ispitan na prisutnost alkohola, ali zasad nema službenih rezultata tog ispitivanja.

U tom trenutku Luburić nije mogla reći kojom brzinom je vozio ministar Banožić, objavio je Jutarnji list.

04. svibanj 2024 20:25