StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDubrovački glazbenici o Milu Hrniću

Pero Šiša: ‘ Nastupali smo zajedno u Libertasu, imao je tu rijetku pozitivnu i temperamentnu boju vokala...‘ Ibrica Jusić: ‘ Pošli bi na piće i pričali o glazbi‘

Piše Gabrijela Bijelić
16. rujna 2023. - 12:25

Dubrovačkog skladatelja Pera Šišu zatekla je i rastužila vijest o smrti Mila Hrnića s kojim je surađivao kao klavijaturist u jednoj od davnih postava sastava Libertas:

- Milo je imao tu rijetku pozitivnu temperamentnu boju vokala kakva se uvijek traži, a malo je ima. Davao je cijelog sebe na pozornici i publika je to znala prepoznati. Odradili smo mnoge turneje po Dalmaciji, uvijek bi bila euforija kad bi se pojavio za mikrofonom. Bio je divan suradnik, sav posvećen glazbi. I nakon godina u Libertasu nastavili smo surađivati, za njega sam napisao desetak pjesama, a posebno mi u sjećanju ostaje album domoljubne tematike, tu se istinski iskazao, maestralno u pjesmi ‘Od Konavala do Vukovara‘. Tuga što je otišao još je i veća jer se danas rijetko susreću pjevači njegova kova, šteta što ga u zadnje vrijeme nije bilo više na estradi – zaključio je Pero Šiša.

Sugrađanina se prisjetio i dubrovački kantautor Ibrica Jusić:

- Odlaze dobri ljudi svakog dana. Kažu da Bog sebi bira najbolje, pa je tako odabrao i Mila. Istina, nismo bili toliko bliski, on je svirao s mojim bratom Đelom, ali smo uvijek bili udobre. Kad bi se sreli, rekli bismo jedan drugome ‘Đe si stari, ajmo popit piće‘ i onda bi, naravno, pričali i o glazbi. Žalosno je, ali neminovno da pomalo odlazimo. Kaže se da svi mi imamo rok trajanja, kad odemo nema reprize, ostaju samo sjećanja onih koji pamte. Milo je bio nekih pet ili šest godina mlađi od mene, u dobi sam kad me beskrajno raduje svaki novi dan koji osvane – sjetno je primijetio Ibrica koji dogodine slavi 60 godina svirke na skalinima.

30. travanj 2024 11:58