StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpolicija istražuje

Ovo je čudno: dvije starije žene preuzele dijete u vrtiću, a onda je naišao otac: ‘Izgledale su mi zbunjeno‘

Piše Split SD
18. srpnja 2023. - 10:59

Splitska policija i dalje smatra da se nije dogodilo kazneno djelo u slučaju koji se dogodio sredinom lipnja kada su dvije starije gospođe ušle u dječji vrtić i pruzele dijete od odgajateljica iako ih dijete ne poznaje, piše Dalmacija Danas

Gospođe su izašle s djetetom iz vrtića, ali se pred njima našao otac djeteta koji stanuje u neposrednoj blizini vrtića.

- I dalje obavljamo provjere. Za sada nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Isto tako o događaju smo izvijestili Prosvjetnu inspekciju, te Državno odvjetništvo - odgovorili su Dalmaciji Danas iz Policijske uprave splitsko - dalmatinske na pitanje radi li se zapravo o pokušaju otmice.

Sredinom lipnja prilikom preuzimanja djeteta u vrtiću, jedna od gospođa se predstavila kao baka. Otac djeteta je policiji kazao da su mu žene izgledale zbunjeno i da mu je jedna od njih rekla da je trebala otići u vrtić po unuku. Nisu mu rekle kako se zovu, niti su mu poznate. 

Iz policije su za Dalmacija danas ranije odgovorili da je dijete kratko vrijeme bilo u društvu nepoznatih žena jer je uskoro nakon izlaska iz vrtića srelo svog oca kojem se odmah priključilo. Na taj dio odgovora je burno reagirao član obitelji djeteta koji je nezadovoljan radom policije, sigurnosnim stanjem vrtića i procedura. 

- Naravno da sam šokiran. Nepoznate osobe odvedu dite iz vrtića, oni nisu utvrdili ko su te osobe, a iz čega onda zaključuju da u tome ne vide elemente kaznenog djela?! Ponavljam, mi ne znamo jesu li oni utvrdili njihov identitet. Ako nisu, onda vrlo hrabro zaključuju da u neovlaštenom odvođenju iz neutvrđenih razloga, dice iz vrtića, nema elemenata kaznenoga djela! - kazao je član obitelji i istaknuo da je veliki problem u ovom vrtiću što u njega može ući tko želi jer su vrata otvorena izvana.

- Pitanje je kako tete daju dicu nepoznatim osobama ako su u vrtiću precizno evidentirane osobe koje jedine mogu preuzet dicu - izjavio je za Dalmacija Danas član obitelji nezadovoljan postupanjem i policije jer, kako kaže, nisu obaviješteni ni o čemu.

02. svibanj 2024 00:07