StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDRAMATIČNE SCENE

Osumnjičeni ubojica iz Rijeke opirao se, urlao, jedva su ga svladali, izgledalo kao da će se uspjeti istrgnuti i napraviti incident, a u pomoć je morao priskočiti i četvrti policajac

Piše Dv
8. veljače 2022. - 12:09

Roman Brnada, 36-godišnjak za kojeg se sumnja da je u nedjelju u 14.40 sati do smrti pretukao 67-godišnju Darinku Krivec u kafiću Pin u središtu Rijeke, priveden je jutros na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Prepratili su ga interventni policajci, a pritom je bio vezan s više komada plastičnih vezica. Djelovao je neobično miran i nije izgovorio niti riječ, iako je pred Odvjetništvom bio okupljen velik broj novinarskih ekipa. Ponašao se u totalnoj suprotnosti od svojih uobičajenih bučnih 'nastupa', javlja Novi list, a prenosi Jutarnji.

Međutim, njegovo ponašanje na prvom ispitivanju kod zamjenice županijskog državnog odvjetnika, koje je trajalo četrdesetak minuta, naglo se promijenilo.

Nakon što je sve završeno osumnjičenog ubojicu su iz zgrade tužiteljstva do službenog policijskog kombija morala u više nego čvrstom stisku držati čak trojica kršnih interventnih policajaca. Za razliku od mirnog ulaska u zgradu, po izlasku se Brnada u nevjerojatnoj mjeri opirao, čak je u jednom trenutku okupljenim novinarskim ekipama izgledalo kao da će se uspjeti istrgnuti i napraviti incident. Tek kad je u pomoć priskočio i četvrti policajac, uspjeli su ga ugurati u kombi, piše Novi list.

Vraćen je potom kod pritvorskog nadzornika, te će oko 13 sati biti doveden na sud radi odlučivanja o istražnom zatvoru.

'Svakako se radi o uznemirujućem događaju za ovaj grad. Kazneni postupak je tek započeo i održano je prvo ispitivanje. Ja kao branitelj, s obzirom da se radi o tajnosti postupka, upućujem vas na županijsko državno odvjetništvo', rekao je riječki odvjetnik Aris Šarunić, Brnadin branitelj postavljen po službenoj dužnosti koji je i sam vidno uznemiren izašao iz zgrade odvjetništva.

Prvo ispitivanje nije prošlo bez incidenata, neslužbeno doznaje Novi list, a buka koja se širila iz sobe u kojoj je Brnada saslušavan, mnogima je u zgradi ledila krv u žilama. Vriskovi i galama čuli su se u svim okolnim prostorijama i uznemirili sve zaposlenike tužiteljstva koji su tome indirektno svjedočili.

Trojica interventnih policajaca na saslušanju jedva su uspijevala svladavati Brnadu koji se u jednom trenutku pokušao otrgnuti s namjerom da skoči kroz prozor, neslužbeno doznaje Novi list. Brnada se nije branio šutnjom i svašta je govorio – između ostalog i iznosio neke detalje stravičnog ubojstva, kao i neke druge nepovezane stvari.

Sudeći po uznemirenom izgledu njegovog branitelja Šarunića očito se radi o osumnjičeniku s kakvim se dosad mnogi iskusni istražitelji nisu susreli.

Podsjetimo, policija Romana Brnadu tereti za kazneno djelo teškog ubojstva nakon ga u brutalnom ubojstvu Darinke Krivec, kako otkriva snimka nadzorne kamere u kafiću, nisu uspjela zaustaviti niti tri muškarca. Nakon ubojstva, Brnada je pobjegao iz Pina te je viđen kako šeće gol po riječkim ulicama, a uhićen je istog dana u 18 sati. Žrtvu je poznavao od ranije te je u njenom društvu kobnog dana došao u kafić, a motiv napada još nije poznat.

25. travanj 2024 04:22