StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIPREMIMO JAKNE

Osjetno zahlađenje, kiša, bura... Pogledajte prognozu za tjedan pred nama, stiže nam zima u velikom stilu. Evo kad će temperature još pasti

Piše dv
14. studenog 2022. - 08:58

Hrvatsku danas očekuje promjenjivo, a u unutrašnjosti ponegdje i pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu na Jadranu, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Kasnije popodne moguće je malo kiše u središnjim predjelima, tek navečer vrlo malo i na istoku, donosi Slobodna Dalmacija.

Vjetar na kopnu većinom će biti slab, na Jadranu slabo i umjereno, na jugu na udare moguće i jako jugo te jugozapadnjak, a na sjevernom dijelu i slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 9 do 14, na moru od 16 do 19 Celzijevih stupnjeva.

image

Trodnevna prognoza za Split

DHMZ Split

I sutra će biti promjenjivo oblačno, još samo na istoku uz moguću jutarnju maglu. Suho uz dulja sunčana razdoblja bit će u sjevernim predjelima, a oblačnije na Jadranu i u predjelima uz Jadran, gdje je moguća i uglavnom kratkotrajna kiša. Vjetar većinom slab, na zapadu umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 7, na Jadranu 9 do 14, a najviša dnevna od 10 do 15, na Jadranu 16 do 19°C.

Od srijede kiša rasprostranjenija. Ponegdje su vjerojatni i obilniji pljuskovi s grmljavinom, a valja upozoriti i na prolazno jako jugo u srijedu, prognozira za HRT Petra Mikuš Jurković. Već od četvrtka osjetno svježije, najprije na kopnu, uz sjeveroistočnjak, zatim i na Jadranu, uz većinom umjerenu buru i sjeverozapadnjak.

26. travanj 2024 22:11