StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetStonski načelnik Vedran Antunica

Osigurat ćemo školjkarima daleko kvalitetniji i bolji pristup moru, planiramo pet novih riva ali i sportsku dvoranu u Stonu

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
5. siječnja 2022. - 18:55

Načelnik Vedran Antunica rezimirao je godinu za nama i najavio nekoliko projekata koji će se ostvariti u ovoj  godini u Općini Ston.

Radovi kvalitetno napreduju

- Jedan od najznačajnijih projekata koji se u protekloj godini radio, jest izgradnja vodovodne mreže i sustava u naselju Putniković i Dančanje, te vodosprema Dančanje. To je bilo dosta finacijski i tehnički zahtjevno. Tu je i nastavak izgradnje vodovodne mreže prema naselju Zamaslina i Zaton Doli. Izrađuje se projektna dokumentacija za širenje mreže prema Brijesti. To su značajniji projekti što se tiče infrastrukture. Pri kraju je uređenje jednog dijela platoa autobusnog parkirališta u Stonu.

- Također, vrlo bitan za nas jest projekt Hrvatskih cesta o kojem bruji cijela Hrvatska, a to je Pelješki most koji će definitivno unaprijediti kvalitetu života na prostoru Općine Ston, te stonska obilaznica na kojoj radovi dosta dobro i kvalitetno napreduju.

– Uredili smo dječji vrtić u Putnikoviću, a u tijeku je, isto preko EU fondova, izgradnja vatrogasnog doma u Putnikoviću. Dosta je tih manjih, sitnih projekata.

- Gotova je i projektna dokumentacija za uređenje obale u luci Brijesta u suradnji s Lučkom upravom Dubrovačko-neretvanske županije, projekt koji ćemo kandidirati na EU fondove. Bilo je puno zahvata na uređenju poljskih puteva, nerazvrstanih cesta, asfaltiranja...

Pet otpremnih lokacija

- Upravo smo pri završetku javnog uvida u prostornu plansku dokumentaciju Općine Ston, tako da se uskladimo sa županijskim. Jedna od vrlo bitnih sastavnica tog plana su obale za marikulturu na pet lokacija. Osigurat će i omogućiti školjkarima daleko kvalitetniji i bolji pristup moru, koji neće smetati turizmu ni razvoju turizma. U planu je pet novih otpremnih riva koje će služiti isključivo za marikulturu – istaknuo je stonski načelnik.

- Što se tiče planova za nadolazeću godinu, to je završetak radova na vodoopskrbnim sustavima te nastavak radova prema Brijesti i Zaton Dolima. Radi se projektna dokumentacija za vodoopskrbu za Ponikve.

– Ono što nedostaje Stonu, jest sportska dvorana za koju već imamo građevinsku dozvolu i zajedno sa školom i županijom lobiramo da uđe za financiranje na EU fondove jer je mi kao lokalna zajednica ne možemo financijski pratiti. To nedostaje Stonu. Imali smo već neke razgovore u Ministarstvu prosvjete jer se dvorana naslanja na osnovnu školu u Stonu, a služila bi djeci i za javne potrebe – zaključio je Vedran Antunica.

27. travanj 2024 01:30