StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘srcokradicama‘ propao plan

Omiljena mljetska atrakcija vraćena na mjesto, no jedan problem još čeka rješenje

Piše Kristina Filičić
15. srpnja 2024. - 13:46

Nakon što je krajem svibnja netko oštetio fotopoint u obliku srca na Mljetu, Turistička zajednica Općine Mljet organizirala je popravak ove turističke atrakcije na kojoj su nastale brojne uspomene posjetitelja ovog otoka. Tako Mljet ponovno ima svoju fotopostu u obliku srca s najljepšom prirodnom kulisom.

image

Popravljeno ‘mljetsko srce‘

Kome je uopće moglo smetati ‘Mljetsko srce‘ koje je promoviralo ljepote ovog jedinstvenog otoka teško je razumjeti. U vandalskom činu koji se dogodio u svibnju nepoznata osoba ili više njih doslovno su prepilili željezni nosač i ukrali srce.

Prepilili željezni nosač i odnijeli mljetsko srce: ‘Kakav je to profil ljudi, a žive u našoj zajednici i ovakvim se stvarima bave?!‘

Načelnik Općine Đivo Market tada je ponovno aktualizirao pitanje cjelogodišnje prisutnosti policije na otoku. Naime, Mljet pokrivaju policajci iz Stona koji dolaze po potrebi, a tijekom sezone su na otoku dva policajca smještena u hotelu Odisej i to tako funkcionira godinama.

image

Popravljeno ‘mljetsko srce‘

Mljet pokrivaju policajci iz Stona, ali nama trebaju ‘plavci‘ na otoku cijelu godinu

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su istaknuli kako su još prije godinu dana pokrenuli razgovore s predstavnicima lokalne samouprave otoka Mljeta kao i s predstavnicima Nacionalnog parka Mljet, s ciljem obnove prostora zgrade u kojoj bi bio stalno smješten policiji službenik. Naglasili su kako je već pripremljena sva potrebna dokumentacija za to te kako vjeruju da će se prostor u dogledno vrijeme obnoviti čime će se steći uvjeti za trajni smještaj policijskih službenika na Mljetu.

07. rujan 2024 00:22