StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMINISTAR O BRZOJ CESTI

Oleg Butković: Potreba za novom cestom je velika međutim nećemo raditi ništa na silu dok se ne postigne suglasje s građanima

Piše Sandra Barčot/sd
8. rujna 2023. - 08:48

Tema izgradnje brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke u proteklom periodu podigla je dosta rasprave. Dio građana se protivi gradnji dok se s druge strane predlažu drugačija riješenja. Aktualnu temu komentirao je ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković:

- Izgradnja brze ceste Dubrovnik - Zračna luka je jedna od prioriteta, budući da postojeća cesta nije adekvatna, poglavito u ljetnim mjesecima kada je veći priljev automobila i ako bi došlo do zastoja, nesreće, nema alternativnog pravca. Potreba za novom cestom je velika, i od strane Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskih cesta i samih građana.

Čekamo ocjene studija, kraj javne rasprave, no ništa nećemo na silu. Dok se ne postigne suglasje s građanima kojima je ta cesta najvažnija, ali i suglasje sa strukom jer ako se financiramo iz EU fondova, onda treba biti i ekonomski isplativa. Pričekajmo što će reći struka i onda ćemo svi sjesti za stol i iznaći najbolje rješenje - rekao je jučer u Solinu ministar Butković.

03. svibanj 2024 10:02