StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRusi su preuzeli kontrolu

Okupirana nuklearka u Černobilu, navodno se svi radnici tretiraju kao taoci, pogledajte snimku: Ovo trenutno predstavlja jednu od najozbiljnijih prijetnji za Europu

Piše PSD
24. veljače 2022. - 23:56

Ruske snage danas tokom dana su preuzele kontrolu nad nekadašnjom nuklearnom elektranom u Černobilu, potvrdio je za agenciju Reuters savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak, donosi Slobodna Dalmacija.

- Nemoguće je reći da je nuklearka sada sigurna nakon tog potpuno besmislenog ruskog napada. Ona trenutno predstavlja jednu od najozbiljnijih prijetnji za Europu, izjavio je Podoljak u vezi toga. 

Fotografije i snimke s mjesta događaja na svojem Twitter profilu je podijelila i novinarka Hana Ljubakova iz Minska.

Ljubakova cijeloga dana popularnu društvenu mrežu koristi kako bi putem nje obavještavala javnost o onome što se događa na području napadnutih dijelova Ukrajine. 

Ulazak ruskih trupa u Černobil posebno je zanimljiv zbog čega su mnogi pratili ono što je objavljivala. 

- Ruske trupe zauzele su nuklearnu elektranu u Černobilu. Svi članovi osoblja stanice navodno su postali taoci vojnika, napisala je. 

Međunarodna agencija za atomsku energiju priopćila je da s velikom zabrinutošću prati zbivanja u Ukrajini, pogotovo u kontekstu informacija o ruskom zauzimanju Černobila. Potvrđeno im je, kažu, da su "neidentificirane oružane snage" preuzele kontrolu nad nekadašnjim nuklearnim postrojenjem kao i da pri tome nije bilo žrtava kao ni nanošenja bilo kakvih oštećenja objektima.

27. travanj 2024 20:59