StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetiza rešetaka

Odbijene žalbe navijačima Hajduka koji su se sukobili s policijom na autoputu, do daljnjeg ostaju u pritvoru. Saznajemo koje su argumente iznosili odvjetnici torcidaša

Piše Marin Dešković/JL
3. lipnja 2022. - 16:12

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Velikoj Gorici redom je odbilo sve žalbe prve skupine od 11 navijača Hajduka pritvorenih zbog nereda u blizini benzinske pumpe kod Donjeg Desinca, 21. svibnja nakon odigranog posljednjeg kola hrvatskoga nogometnoga prvenstva između Dinama i Hajduka, piše Jutarnji list.

U grupi pritvorenika kojima su odbijene žalbe nalazi se i novinar i suvlasnik Dalmatinskoga portala Mate Prlić. Određen im je jednomjesečni pritvor. 

Danas je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, održano nekoliko sjednica Izvanraspravnoga vijeća velikogoričkoga Županijskoga suda povodom žalbi ostalih uhićenih navijača, no postoji velika izvjesnost da će odluke biti identične i za ostale navijače.

Naime, 42 uhićena navijača državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je podijelilo u četiri zasebna spisa, u kojemu se u svakom nalazilo desetak osumnjičenika. Suci istrage su tako u zasebnih spisima donosili odluke o pritvaranju, a identično je tako Izvanraspravno vijeće donosilo odluke o žalbama.

Kao i na ročištu kod istražnoga suca, branitelji su i u žalbama upirali na nedovoljno razjašnjene individualne inkriminirane radnje pojedinoga okrivljenika, odnosno na postojanje ili nepostojanje dokaza koji bi inkriminirali pojedine okrivljenike. No sud je zaključio da takvi argumenti ne stoje.

24. travanj 2024 01:32