StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBarakude dobile svoju markicu

Od sutra je u optjecaju: I dubrovački vaterpolisti krase pobjednički poštanski blok

Piše G.B.
19. ožujka 2024. - 09:22

Hrvatska pošta sutra, 20. ožujka, pušta u optjecaj novi prigodni poštanski blok izdan povodom pobjede Barakuda na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu.

- Da bi dodatno ovjekovječila zlatno odličje hrvatskih vaterpolista, Hrvatska pošta je u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom izdala prigodni poštanski blok s tri marke koji prikazuje vaterpolsku reprezentaciju koja je za Hrvatsku izborila prvo mjesto na svjetskoj ljestvici.

Marku je oblikovala Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, prema fotografiji Giorgia Scale (DBM). Naklada izdanja iznosi 20 tisuća blokova, a prati ga i prigodna omotnica prvog dana (FDC). Nominalna vrijednost svake marke je 1,70 eura. Blok se može kupiti u poštanskim uredima i na adresi https://www.epostshop.hr/.

image

Finalna utakmica Svjetskog prvenstva u vaterpolu Itlaija - Hrvatska

Tonći Vlašić /Cropix

- Treći put u povijesti Hrvatska je prvak svijeta u vaterpolu! U uzbudljivom finalu završenom u drami peteraca Hrvatska je u Dohi pobijedila Italiju rezultatom 15: 13. Nakon sjajnog rezultata u Zagrebu u kojem je u siječnju reprezentacija na Europskom vaterpolskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, već sljedeći mjesec Barakude sa Svjetskog prvenstva donose ono najsjajnije odličje – zlatno! Hrvatski barjak vijorio se u glavnom gradu Katra, dok je Lijepa naša odjekivala u atraktivnom zdanju Aspire Domea, kao i u domovima diljem svijeta putem malih ekrana. Barakude su još jednom potvrdile kako je hrvatski vaterpolo naš najtrofejniji sport - navodi Hrvatski vaterpolski savez u povodu puštanja u promet prigodnog poštanskog bloka.

15. travanj 2024 10:14