StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOD SUBOTE NAVEČER|

PROMJENA GRANIČNOG REŽIMA SA CRNOM GOROM I BiH Za sve koji ulaze u Hrvatsku obavezna samoizolacija

Piše Stanislav Soldo
Foto: CROPIX
14. ožujka 2020. - 22:16
​Zbog pandemije koronavirusa od subote navečer mijenja se granični režim sa Bosnom I Hercegovinom i Crnom Gorom. Na području Metkovića nova pravila se uvode na međunarodni granični prijelaz Doljani, Gabela Polje i Nova Sela  te na malogranični prijelaz  Unka i Gabela Polje II koji su do sada služili za prelazak lokalnog stanovništva. Prema Crnoj Gori uvodi se poseban režim na granične prijelaze Karasovići i Vitaljina.
Granični policajci RH upozoravaju sve oni koji prelaze granicu i odlaze u BIH (a znamo da je upravo u okolici Metkovića velika frekvencija lokalnog stanovništva u dnevnim migracijama) da će prilikom povratak morati u dvotjednu izolaciju.
Granični režim je promijenila RH i svi oni koji imaju prebivalište u Hrvatskoj moraju se do ponoći vratiti svojim kućama. Nakon toga će im prilikom ulaska u RH sanitarni inspektor izdati riješenje o samoizolaciji, kojega će se morati pridržavati.
​Kako doznajemo tranzit kroz Neum nije dio ove odluke i za sada se promet prema Dubrovniku na graničnim prijelazima Kleku i Bistrini odvija neometano. Neum će podlijegati posebnom graničnom režimu pa tako bez obzira na moguće restrikcije i ograničenja komunikacija prema Dubrovniku neće biti upitna.

 
10. svibanj 2024 07:24